Gerrit-Jan kiest voor afstuderen in Indonesië

internindonesiaErvaringen

Raja Ampat Intern Indonesia

Gerrit-Jan kiest voor afstuderen in Indonesië en deelt zijn ervaringen:
Mijn naam is Gerrit-Jan, ik ben 25 jaar en op dit moment verblijf ik in Yogyakarta, Indonesië. Hier ben ik bezig met mijn afstudeeropdracht voor een reisorganisatie die (meer) marktaandeel wil op de Nederlandse markt.

Waarom Indonesië? In 2018 ben ik tijdens de zomerperiode ongeveer zes weken op vakantie geweest in Indonesië, Maleisië en Singapore. Dit beviel zo goed dat ik besloot om zo snel mogelijk nog een keer te gaan. Met hulp van Intern Indonesia een plek gevonden waar ik mijn afstuderen kon doen en via hen ook het eerste contact gelegd. Na flink wat overleg en geregel was het dan eindelijk zover, ik kon vertrekken!

Het is ontzettend tof om terug te zijn in Indonesië, dit keer voor langere tijd, en het leven bevalt hier dan ook uitstekend. De mensen zijn ontzettend open en vriendelijk, het bedrijf geeft me veel vrijheid om mijn werkschema te bepalen en er zijn veel te veel leuke dingen te doen in je vrije tijd. Mocht ik voor mijn opdracht wat nodig hebben zijn er altijd genoeg mensen bereid te helpen en wordt alle moeite gedaan om mijn vragen te beantwoorden. Na werktijd terug naar de homestay, waar ik met nog een aantal huisgenoten verblijf.

‘Veel vrijheid’

Ondanks dat je hier qua kennis waarschijnlijk minder leert dan in Nederland of Europa, is de ervaring om alleen naar een ver land te gaan, daar te wonen en je onder de mensen te begeven zoveel meer waard. Je leert enorm veel over een andere cultuur en je hebt de kans om een nieuwe taal te leren. Je ontmoet nieuwe mensen, maakt vrienden voor het leven en je leert jezelf beter kennen. En laten we eerlijk zijn; een weekendje aan het strand op Bali, de zonsopkomst bekijken bij de Borobudur, of het beklimmen van de Merapi vulkaan of Merbabu… dat is toch wel even wat anders dan een weekendje Centerparcs.

Dus wil je een uitdagende stage in een totaal andere omgeving dan wat je gewend bent? Dan kan ik je Indonesië zeker aanraden!
Lees hier welke opties er zijn! Op zoek naar een stage binnen het sociale werk? Check dan Think Volunteer!

afstuderen in indonesië