Annefleur fietsend door Yogyakarta

internindonesiaErvaringen

Cycling-Intern Indonesia

Annefleur fietsend door Yogyakarta! Ze vertelt over de toffe fietstour voor toeristen tijdens haar stage in Indonesië!

We begonnen de dag om 8 uur ‘s ochtends, ik was niet alleen er was namelijk een stel uit Duitsland die ook mee ging met deze fiets tour. We kregen onze fietsen en daarnaast ook een flesje water. Het verzamel punt was bij Satu Dunia zelf, vanuit hier zijn we richting de ‘country side’ van Yogyakarta gefietst, dit duurde ongeveer 15 minuten. Eenmaal aangekomen in het eerst dorp had je helemaal niet meer door dat je in Yogyakarta was, je zag dieren die vrij rondliepen, mensen helemaal in hun eigen omgeving en een prachtige natuur. Dit alles zie je niet in de stad.

Wist je dat het proces van rijst maken, 4 maanden duurt?

We gingen langs de mooiste plekken, alles stond volop in de bloei, ik heb planten en bomen met fruit gezien wat ik nog nooit eerder had gezien.
Het hele proces van rijst maken werd ons uitgelegd, wist je dat dit 4 maanden duurt?

We hebben vers fruit van de bomen mogen plukken bij een lief vrouwtje en dit mogen proeven, wat was dit lekker. Beter kon niet. Tijdens onze tour was de gids supergezellig. Hij vertelde van alles en stond open voor veel vragen, daarnaast wist hij ook nog eens antwoord op alle vragen. Onze gids gaf aan dat hij elke keer een andere route pakte zodat het voor hem ook leuk bleef en zodat hij in elk dorpje weer nieuwe vrienden maakte. Leuke gedachte vond ik dit. Het klopte ook, want reden we nou door een dorp of langs een rijstveld iedereen zwaaide en zei ‘hoi’. Alle mensen waren enthousiast en super gastvrij. Erg leuk om te zien!

Rijst, tempé en bakstenen

We hebben niet alleen het proces van rijst gezien, maar ook het proces van bakstenen en tempé. Nooit heb ik geweten dat bakstenen rood zijn doordat ze in brand gestoken worden. Dit om de steen goed uit te harden. Ook hebben we een kijkje mogen nemen bij een local in huis waar tempé gemaakt wordt. Tempé is een super lekkere Indonesische snack, maar ik had geen idee hoe dit gemaakt werd. De tempé werd na het zien van het proces ook nog eens vers voor ons gebakken, dit was zo lekker!

fietstour door Yogyakarta
Foto’s van de harde werkers

Tijdens de fiets tour was het 37 graden, wat heet zou je denken. Ja dit klopt, het was bloedheet maar het maakte de fiets tour niet minder leuk. We namen pauzes wanneer nodig en we fietsten op een relaxt tempo. De tour was erg rustgevend, ik heb prachtige foto’s kunnen maken en de mensen echt op hun eigen manier van leven vast kunnen leggen. Ik heb erg veel respect gekregen voor de hardwerkende mensen die je onderweg allemaal tegen komt. Al met al hebben we 4 uur gefietst, de ochtend was goed gebruikt en ik zou het zo weer over doen.

Ben jij ook nieuwsgierig naar deze fietstour, bekijk de website van Satu Dunia. Of interesse gekregen in een stage in Indonesië? Bekijk dan onze opties!