Janine, Rosalie & Eva – Trip to Karimunjawa

internindonesiaErvaringen

Karimunjawa Intern Indonesia

Janine, Rosalie & Eva vertellen over hun vette trip naar het paradijselijke eiland ‘Karimunjawa’.

Nog 1 dagje stage en dan gaan we! De trip naar Karimunjawa!

Janine en ik zijn om 16:00 uur vrij en Eva heeft kunnen regelen dat zij ook om 16:00 uur naar huis kon. Om 23:00 uur worden we opgehaald met een auto, om vervolgens naar de bus gebracht te worden die ons naar de boot gaat rijden. Rond 00:30 vertrokken we met de bus, we hadden een lange rit van 5 uur te gaan. In de dorpjes waar we doorheen reden was zoveel activiteit nog tussen 3:00 en 5:00 uur, tot onze grote verbazing. De mensen waren druk bezig met het maken van eten op de marktjes. Om 5:00 uur kwamen we aan op de haven van Jepara. Om 8:00 uur zou de boot vertrekken, dus het wachten was begonnen… Na eerst een kopje koffie, thee en wat gefrituurde bananen konden een paar van ons de slaap nog even pakken terwijl we aan een tafel zaten te wachten.

Uiteindelijk na 3 uur wachten was het dan eindelijk 8:00 uur, we kregen onze ticket en mochten de boot op. Na een misselijkmakende bootrit van 2 uur kwamen we om 11:00 uur aan op onze bestemming: Karimunjawa! Met een taxi zijn de direct naar homestay Sama Sama gereden. Hier kregen we allemaal een kokosnoot om te drinken en lunch. Daarna hebben we onze kamers opgezocht, de spullen gestald en even kort uitgerust.

Let’s go to the beach!

Daar gingen we hoor, achterop de pick-uptruck werden we “vervoerd” naar het strand. En wat was het hier prachtig! Het valt haast niet te omschrijven. Onder het genot van een drankje, luisterend naar “het is een nacht” van Guus Meeuwis hebben we ons hier prima vermaakt. Om 16:00 uur gingen we weer de pick-up truck op en werden we vervoerd naar Sunset beach. Hier hebben we mogen genieten van een prachtig mooi uitzicht over de zee en de zonsondergang. Om 18:00 uur werden we weer teruggebracht naar de homestay. We konden even lekker (koud) douchen, uitrusten en stond er een lekkere maaltijd voor ons klaar. Na het eten hebben we ons klaargemaakt, want er stond een strandfeestje op de planning! We hebben hier kennis gemaakt met een drankje genaamd “jungle juice”. Verder genoten van de drankjes, dansjes, muziek en de gezelligheid. Wat een geslaagde eerste dag! Ondanks de slechte nachtrust!

Snorkeltrip!

Zaterdagochtend ging de wekker alweer vroeg. We werden om 8:00 uur verwacht bij het ontbijt en om 9:00 uur vertrokken we naar de haven van Karimunjawa. Voor vandaag stond er snorkelen op de planning! Eenmaal aangekomen bij het eiland waar we gingen snorkelen, hebben we de duikbrillen, flippers en snorkels geïnstalleerd en sprongen we het water in. En wat was het mooi!😍 Hierna zijn we nog verder gevaren naar een andere plek, hier konden we Nemo visjes zien! We trokken de spullen weer aan en doken de zee weer in. Vervolgens hebben we geluncht op een onbewoond eiland, heerlijke verse vis en andere gerechtjes stonden voor ons klaar. Toen iedereen weer energie bij elkaar had geraapt zijn we weer de boot op gegaan, om verder te varen naar de volgende snorkelspot. Waar we schildpadden konden spotten.

Snorkeltrip!

Lichtgevende plankton 😍

Eenmaal terug bij ons verblijf, maakte we ons klaar voor het volgende strandfeestje! We zijn gezellig met onze local guy “Guus”, ja zo noemen we hem omdat hij zo fan is van Guus Meeuwis, op de scooter richting het strandfeestje gegaan. Aangekomen op het strandje, hebben we weer heerlijk genoten van lekkere drankjes en live music. Ook was er lichtgevende plankton te zien in het water, wat wonderbaarlijk was.

Ongelukje…

Na deze top avond besloten Janine en ik nog even een bezoekje te brengen aan een huisje op het water. Dat bleek achteraf toch niet zo’n goed idee. Nadat een plank het begaf verwondde ik mijn voet aan een rots. We moesten van de schrik bekomen en vervolgens is het gehecht in het ziekenhuis. Op het moment was dit even spannend maar inmiddels kunnen we er hard om lachen. Toen we weer thuis waren hebben we nog even gezellig nagezeten bij de homestay, maar voor veel was het toen ook tijd om naar bed te gaan. De volgende dag moesten we namelijk weer optijd ons bed uit, we gingen weer terug naar Jogja! Zondagochtend zaten we om 9:00 uur in de taxi richting de haven en om 10:00 uur zaten we op de boot. Het mooie Karimunjawa zat er op…

Heb jij ook interesse gekregen in een stage in Indonesië? Bekijk dan onze opties! Of wil je meer van de vette avonturen lezen van Janine, Rosalie & Eva? Klik dan hier: https://www.polarsteps.com/JanineWubs/2988187-stage-indonesie-2020