Acht redenen waarom jij een tijdje in Indonesië wilt wonen!

Ingeborg NetjesCultuur

Surf - Intern Indonesia

Indonesië het land met meer dan 17.500 eilanden, een zeer kleurrijke cultuur en adembenemende landschappen. Klinkt aantrekkelijk om te bezoeken toch? Dat dachten meer mensen, over de afgelopen jaren is dit land uitgegroeid tot een zeer populaire toeristenbestemming. Indonesië is echter veel meer dan een toeristische bestemming. Er zijn talloze redenen, maar om het kort te houden, lees hier de 8 voornaamste redenen waarom een tijdje wonen in Indonesië op je bucketlist thuishoort:

1. De warmte en gastvrijheid van de bevolking

Indonesië staat bekend als een land met warme en gastvrije mensen. Waar je ook woont, Indonesiërs zullen je met open armen ontvangen. Ongeacht wie je bent en waar je bent geweest, je zult een nieuwe familie vinden in Indonesië. Indonesiërs denken voornamelijk collectief in plaats van individueel zoals in het westen. Of het nu gaat om vriendelijke buren of gastvrije collega’s, iedereen behoort tot een gemeenschap die voor elkaar zorgt. Zoals je zo gaat lezen, heeft het land ook talloze andere trekpleisters die een verleiding zijn om in Indonesië te verblijven, maar het is de warmte en het gevoel dat je erbij hoort, die jou zullen uitnodigen om te blijven. Wil jij wat betekenen voor de lokale bevolking? Neem dan een kijkje op Think Volunteer.

2. De heerlijke Indonesische keuken

De Indonesische keuken is door het rijke culturele erfgoed nogal divers. Of het eten nou is geserveerd in een straattentje of high-end restaurant de gerechten zullen jouw smaakpapillen zeker laten prikkelen. Het brede scala aan verrukkelijke traditionele gerechten van Indonesië varieert van de extra pittige en hartige Padang-keuken tot de gezonde gado-gado-groentesalade en alles daartussenin. Wanneer je bij je lokale warung (restaurant) een maaltijd gaat eten, twijfel dan niet om iets onbekends te bestellen want het eten in Indonesië is zo goed dat je in de meeste gevallen een heerlijke maaltijd voorgeschoteld zal krijgen. Valt het toch tegen? Probeer hetzelfde gerecht bij de warung aan de overkant en grote kans dat de maaltijd totaal anders bereid is en dus wel naar wens is.

Indonesische keuken - Intern Indonesia

3. Mari kita minum kopi! (Let’s have coffee!) – Indonesische koffie

Indonesië staat ook bekend om zijn koffiecultuur, koffiedrinken maakt deel uit van het dagelijks (sociaal)leven in Indonesië. Het land is de op vier na grootste koffieproducent in de wereld, daarom is voor vele Indonesiërs het verbouwen en produceren van koffie een belangrijk onderdeel van het leven. Zie jij jezelf al rijden op je scooter tussen de koffieplantages?

4. Een zonnig land

Als je meer van de zomer dan de winter houdt, nou, dan wil je al helemaal graag een tijdje in Indonesië wonen. Indonesië heeft een regenseizoen maar zeer zeker meer zonnige dagen dan veel landen met vier seizoenen. Denk aan alle activiteiten en avonturen die je kunt beleven tijdens de dagen als de zon schijnt – hiken, surfen, snorkelen, zwemmen, of gewoon lekker bakken op het strand.

Zonnig land - Intern Indonesia

5. De adembenemende natuur

Oerwouden, vulkanen, parelwitte stranden: als je van wilde natuur houdt, Indonesië heeft het allemaal. Het land kent vele feest en vakantiedagen, dit geeft jou genoeg tijd om op avontuur te gaan en de schoonheid van Indonesië te aanschouwen. Er zijn veel magische activiteiten die je kan doen. Denk aan een sunrise-trekking op Mount Bromo of reis af naar Sumbawa om daar te surfen in de ongerepte natuur. Ontdek de onderwaterwereld in Sulawesi of, sta oog in oog met een orang-oetan in Sumatra. De lijst kan nog veel uitgebreider maar één ding wat zeker is, er is voor ieder wat wils.

adembenemende natuur Intern Indonesia

6. De Indonesische taal, Bahasa

Bahasa, de nationale taal, is een relatief makkelijke taal om te leren en het gebruikt hetzelfde alfabet als ons. Bovendien, door de langdurige kolonisatie van Nederland zijn er veel Nederlandse leenwoorden in de taal. Lees, handuk, asbak, wastafel, begrijpbaar toch? Als je een tijdje in Indonesië gaat wonen is het zeker aan te raden om een woordje Bahasa te leren, het maakt je verblijf een stuk makkelijker en overigens zullen de Indonesiërs het erg waarderen. Wil jij ook graag een basis woordje Bahasa kunnen praten? Volg dan lessen bij ons! Check onze website voor meer informatie.

7. Relatief goedkoop

Een voordeel van Indonesië is dat het voor westerse mensen een erg betaalbaar land is om te wonen. Maar zelfs als je van het salaris van Indonesië leeft, zijn er manieren om op de meest betaalbare manier aan kwaliteitsproducten te komen. Je kunt al een middagje naar de masseur voor acht euro. Bovendien, maakt deze betaalbaarheid het reizen in Indonesië ook heel aantrekkelijk, nog meer redenen om in het weekend het land te ontdekken.

8. Persoonlijke groei

Een internationale werkervaring biedt veel meer dan alleen werkervaring. Dit is de kans om een internationaal netwerk op te bouwen, nieuwe dingen te zien, ervaren, en kennis te maken met een andere cultuur. Je zult je zelf op allerlei vlakken ontzettend gaan ontwikkelen. Vrijwel iedereen komt zelfstandiger, creatiever en openminded terug naar een buitenlandse ervaring! Ook je Engelse zal ontzettend verbeteren. Een werkervaring in het buitenland onderscheid je van anderen. Het getuigd van lef en staat mooi op je CV.

Heb jij interesse gekregen om een tijdje in Indonesië te wonen? Ondanks de corona maatregelen zijn er nog steeds mogelijkheden, met een vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we samen naar wat het beste bij jou past en zorgen we voor een perfecte match. Intern Indonesia is gespecialiseerd in Indonesië en op locatie om jou ter plekke voor te bereiden.

Heb je interesse of vragen hierover? Check dan onze website of stuur een berichtje:

Website: Intern Indonesia
E-mail: info@intern-indonesia.com