Eerste ervaringen Merel in Yogyakarta

Merel StroomerErvaringenLeave a Comment

Stage in Bali Indonesië

Mijn naam is Merel, 23 jaar en studeer facility management aan de Hanze hogeschool. De komende periode loop ik stage als Project Coördinator bij Intern Indonesia. Ik neem jullie graag mee in mijn eerste stage ervaringen in Yogyakarta, Indonesië. Lees je mee?

Aankomst in Yogyakarta

Mijn eerste indruk en ervaringen in Yogyakarta waren heel verwelkomend. Ingeborg van Intern Indonesia stond mij op te wachten en nam mij mee naar mijn tijdelijke verblijf. Hierna, liet ze mij vervolgens een paar handige winkels in de buurt zien. Ondanks het warme welkom was ik heel erg overdonderd door alle drukte om mij heen, je hoort allemaal scooters, mensen praatten in een voor mij vreemde taal en je ziet veel nieuwe gebouwen welke ik nog niet herkende. Ik probeerde in mijn hoofd alles te onthouden wat mij werd verteld en waar de winkels waren. Toch wist ik de weg naar de supermarkt niet meer terug en pas een paar dagen later realiseerde ik mij dat ik een hele andere supermarkt moest hebben.

Ook zou je denken dat je na een paar dagen in Indonesië gewend zou zijn aan de warmte en de geuren om je heen maar toch bleef het wennen. Alles is nieuw, in het begin was ik een beetje onzeker maar je moet je eraan gewoon aan overgeven en het accepteren, dit vond ik lastig maar hoe langer ik er was hoe meer ik mijn draai wist te vinden en te begrijpen hoe het hier werkt.

Stage Bali Yogyakarta Indonesië

De reis van Jakarta naar Yogyakarta

Paar weken later…

Mijn eerste ervaringen in Yogyakarta waren heel fijn maar zoals ik al zei moest ik ook best wel even wennen. Nu ik hier al een paar weken ben merk ik aan mijzelf dat ik steeds beter de weg leer kennen en ook beter de mensen hier in Indonesië begin te begrijpen. Dit creëert zelfvertrouwen en herkenning. Tijdens het begin van mijn stage merkte ik dat ik nog niet wist wat wel of niet kon, nu dat ik een paar weken later in het proces sta merk ik aan mijzelf dat ik steeds meer zelfvertrouwen heb gecreëerd. In de laatste evaluaties kreeg ik al positieve feedback punten en mag ik steeds meer zelfstandige taken uitvoeren dit geeft je toch een zelfvertrouwen boost.

Daarnaast leer ik ontzettend veel, nieuwe vaardigheden en een ander perspectief van hoe ik dingen kan aanpakken van mijn stagebegeleiders. In mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk dingen hier in Yogyakarta te zien en te ontdekken. Ik had tegen mezelf gezegd dat ik als doel voor deze week naar Malioboro wou gaan om er gewoon op uit te gaan en te gaan ontdekken. Ik ben naar Malioboro geweest en ik heb ervan genoten, zo herinnerde ik mij Azië. Allemaal marktjes met allemaal hebbedingetjes.

Waar kijk ik naar uit komende weken

Ik kijk er naar uit om nog meer leuke plekjes te ontdekken in Yogyakarta en nog meer nieuwe verhalen te verzamelen voor mijn thuisfront. Ook heb ik er zin in om nog meer mooie foto’s te maken van de omgeving en om ook naar het thuisfront te sturen maar ook zeker om daar zelf van te kunnen genieten. Want voor je het weet is deze stage periode alweer voorbij.

Ik hoop komende weken ook nog meer mensen in Indonesië te leren kennen die mij weer nieuwe dingen kunnen leren over het land en de cultuur. Ik heb zoveel dingen op mijn lijstje staan die ik hier wil bezoeken en ik hoop ze allemaal af te kunnen vinken. Ook, kijk ik ernaar uit om terug te kunnen kijken waar ik was begonnen met mijn leerproces en welke stappen ik heb gemaakt, hoeveel ik heb geleerd over mijn de werkzaamheden, over de cultuur en de mensen hier. Ik hoop terug te kunnen kijken met een lach en zal terug blikken op mijn stageplek.

Stage Bali Indonesië

De straten van Yogyakarta

Stagemogelijkheden in Indonesië!

Merel heeft vandaag haar eerste stage ervaringen in Yogyakarta Indonesië met jullie gedeeld. Wil jij net zoals Merel ervaren hoe Yogyakarta is? Met een vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we samen naar welke stage, vrijwilligerswerk, onderzoek of vrije minor het beste bij jou past. Intern Indonesia is stagebemiddeling bedrijf gevestigd in Yogyakarta en helpt jou graag aan jouw droomstage. We hebben stagemogelijkheden in Yogyakarta, Bali en Sumatra.

Heb je interesse of vragen hierover? Check dan onze website of stuur ons een berichtje:
Website: Intern Indonesia
E-mail: info@intern-indonesia.com
Instagram: Intern_Indonesia
Facebook: Intern Indonesia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *