Polle zijn stage ervaringen bij Dreamhouse in Yogyakarta

internindonesiaErvaringenLeave a Comment

Hoi, ik ben Polle, 23 jaar en ik studeer sport, management en ondernemen aan de HvA in Amsterdam. Met mijn studie kan ik verschillende richtingen op, zo wordt je opgeleid tot manager, maar leer je ook hoe je je eigen bedrijf op kan zetten.

Ik verblijf ongeveer 3 maanden in Indonesië. Hier woon ik samen met andere Nederlandse studenten, maar ontmoet ik ook veel andere internationale studenten. Tussendoor is er genoeg tijd om leuke tripjes te maken naar bijvoorbeeld Bali of Karimunjawa, niks te klagen dus!

Stage proces

Via een projectweek op studie kwam ik in contact met Intern Indonesia. Het trok me erg aan, omdat ik graag een keer langere tijd in het buitenland wilde wonen en daarnaast maatschappelijk wilde bijdragen.

Het was een lang proces om hier te komen en dat had eigenlijk maar één reden, Corona. De stage werd helaas een aantal keer uitgesteld, maar toch hield ik de hoop. Na ongeveer 2 jaar mocht ik dan toch eindelijk richting Indonesië vertrekken!

Aangekomen begon mijn stage bij Dreamhouse, een organisatie die straatkinderen helpt door verschillende projecten te organiseren. Ook bieden ze onderdak voor de kinderen die op straat leven of niet meer thuis kunnen wonen. Mijn taak is om te kijken hoe ik de sportactiviteiten kan verbeteren en daarnaast heb ik een groot voetbaltoernooi georganiseerd waar zo’n 120 kinderen aan mee deden. Dat was één van de mooiste ervaringen hier, om kinderen zo blij te kunnen maken.

stage lopen in Indonesië

Stage in Indonesië

Zoals ik al eerder noemde wilde ik graag in het buitenland studeren, omdat ik geloof dat je daar veel meer leert dan in je eigen veilige omgeving in Nederland. Daarnaast trok de stageplek me erg aan, omdat ik zo maatschappelijk kon bijdragen in een land waar er veel armoede is. Op persoonlijk gebied wilde ik vooral kijken hoe ik om kon gaan met grote cultuurverschillen en het leven in een ander land.

Het leuke aan Indonesië vind ik met name het verschil in cultuur en natuur. De mensen hier zijn erg gastvrij en eigenlijk altijd vriendelijk, ze helpen je zo goed als ze kunnen. Daarnaast is het prachtig om de scooter te pakken en de jungle in te rijden opzoek naar watervallen of andere prachtige plekjes.

Stage lopen op Bali

Waarom een stage in Indonesië?

Ik zou het zeker aanraden om stage te gaan lopen in Indonesië, omdat het een veilig land is waar je gemakkelijk je weg kan vinden. Als westers iemand is het hier erg goedkoop leven, waardoor je van veel gemakken voorzien bent. Zo betaal ik een stuk minder huur dan in Amsterdam en heb ik hier zelfs een zwembad in de tuin!

Mijn grootste tip zou zijn om je vooral over te geven aan de mooie dingen die Indonesië te bieden heeft. Probeer lokaal eten uit en ga vooral naar barretjes met live muziek. Neem daarnaast vooral ook de tijd om veel van het land te zien, want voor je het weet is je stage alweer ten einde. En ohja, laatste tip, als je afspreekt met iemand uit Indonesië of een meeting hebt, ga er vooral niet van uit dat ze optijd komen, want daar lijken ze nog wel eens moeite mee te hebben.

stage in indonesië

Heb je interesse om net zoals Polle een stage te lopen in Indonesië?

Check dan onze website of stuur ons een berichtje:
Website: Intern Indonesia
E-mail: info@intern-indonesia.com
Instagram: Intern_Indonesia
Facebook: Intern Indonesia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *