Weekendtrip in Ubud met Petronella

Ruben FukurUncategorizedLeave a Comment

View Ubud

Velen weten inmiddels wel dat Bali bekendstaat om haar prachtige natuur, rijstvelden en de vele beroemde watervallen. Al deze elementen kan je vinden in het noorden van Bali. Iets specifieker, Ubud. Ik ben er afgelopen weekend naartoe gegaan om te kijken of ik ook zo’n leuk filmpje, dat je overal op je TikTok voorbij ziet komen, kon creëren. Ik dacht aan een ‘expectations vs. reality’. Maar de realiteit is, het is mooier dan je verwacht.

Met je eigen ogen zie je de groene kleur van de bossen en rijstvelden het best. Door de bomen schijnt de zon, wat zorgt voor talloze, mooie lichtinvallen. Elke waterval kan je zien vanuit een ander perspectief. Dit maakt dat je ervaring op deze plek altijd uniek is. Ik raad je absoluut aan een bezoekje te brengen aan Ubud wanneer je naar Bali gaat. Mocht je voor een langere tijd in Bali zijn en doordeweeks stage lopen of bezig zijn met studie, dan kun je deze trip natuurlijk leuk in het weekend plannen.

Een paar tips voor wanneer je gaat:

  • Zorg dat je een gids meeneemt, of onderweg gaat met je eigen vervoermiddel. Ik raad je aan om lekker de scooter te pakken

Het verkeer in Bali is chaotisch. Met de auto ben je rustig vier uur onderweg terwijl je je bestemming in een uurtje kan bereiken. Houd hier rekening mee. Daarnaast zijn watervallen vaak op afgelegen plekken te vinden, dus kan het zijn dat je taxi van Gojek of Grab lastig op je locatie kan komen. 

  • Watervallen Manuaba en Tibumana mogen niet ontbreken op je lijstje

Naast dat deze watervallen (nog) niet heel toeristisch zijn, kan je hier lekker een duik nemen in het water en rustig genieten van de natuur, waarbij je op de meest toeristische locaties alleen een fotootje kan nemen.

  • Ga lekker vroeg in de ochtend

Bali is en blijft natuurlijk een tropisch eiland. Het kan dus erg warm en druk worden in de middag. Vooral als je een trip door de rijstvelden hebt staan op je lijstje. Maak het jezelf niet moeilijker dan het hoeft te zijn en geniet lekker in deze mooie natuur van de ochtendzon.

Heb je interesse om net zoals Petronella een stage te lopen in Indonesië?

Check dan onze website of stuur ons een berichtje:
Website: Intern Indonesia
E-mail: info@intern-indonesia.com
Instagram: Intern_Indonesia
Facebook: Intern Indonesia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *