Lifesavers van Petronella

Zillah PaliamaUncategorizedLeave a Comment

Als je voor een langere tijd in Indonesië verblijft is een scooter de makkelijkste manier om van a naar b te komen. Echter, het verkeer hier kan soms ietwat overweldigend zijn. Het gaat kriskras door elkaar heen, veel getoeter en het lijkt hier vaak alsof er geen verkeersregels bestaan. Zelf de weg op gaan met een scooter is voor sommigen dus ook niet weggelegd. Geen probleem!

Scooter taxi’s

Ik heb de oplossing voor je: Gojek – Een app waarmee alles mogelijk is. Van het regelen van iemand voor een massage, het bestellen van eten, het reserveren van schoonmakers die je huis schoonmaken tot aan het bestellen van scooter taxi’s. Dit laatste kan je lifesaver zijn voor het trotseren van het verkeer in Indonesië. Je vult je ophaallocatie in en de locatie waar je naartoe wilt en de app regelt de rest. Je ziet gelijk de route, hoeveel het je gaat kosten en binnen hoeveel minuten je wordt opgehaald. Ook de app: Grab is zo’n soortgelijke. Je herkent de chauffeurs aan hun hesjes en helmen. Ze rijden overal door Indonesië rond. Tipje van mij: regel je scootertaxi het liefst via de app in plaats van aan de weg. Zo weet je zeker dat je de juiste route hebt en het juiste bedrag betaalt.

Het icoon die je herkent als je de het intypt in de AppstoreHet icoon die je herkent als je de app intypt in de Appstore.

 

 

Geen gedoe

Het fijne aan deze app is dat je je creditcardgegevens kan toevoegen waardoor je automatisch het juiste bedrag betaalt. Het gebeurt hier namelijk nog weleens dat wanneer je geen duidelijke afspraken over de prijs hebt gemaakt met je chauffeur, deze je meer wilt laten betalen dan je zou moeten. Ik raad je aan je gegevens toe te voegen in de app. Dit scheelt je enorm gedoe met het rondslingeren van cash op het moment zelf. Een ritje met de scooter taxi is gemiddeld 20.000 rupiah, wat gelijk staat aan 1,22 euro. Dit bedrag hangt uiteraard af van de drukte en duur van de route, maar heel duur zal het niet worden.

Talloze mogelijkheden

Zoals eerder benoemd kan je met deze apps naast het bestellen van scooter taxi’s nog veel meer. Ook het bestellen van eten wordt veel via deze app gedaan. Omdat je zoveel keuzes hebt, kan ik me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ik raad je aan te kijken naar de sterren die het restaurant heeft en hoe vaak er is besteld. Wanneer dit getal relatief hoog ligt kan er weinig mis gaan. Ditzelfde geldt voor alle andere functies die de app biedt. Kijk naar de recensies. Het meeste wat je wilt gebruiken op de app is al eens eerder gebruikt. Maak hier gebruik van. Dan weet je bijna zeker dat je ervaring niet gaat tegenvallen. Scroll gerust zelf eens lekker door deze apps, het zal je verbazen hoeveel diensten en producten ze leveren.

Geloof me, deze apps gaan je tijd in Indonesië een stuk makkelijker maken.

Thank me later!

Groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *