Op avontuur met de meiden uit Bali

Zillah PaliamaUncategorizedLeave a Comment

Het leuke aan Intern Indonesia is dat je écht een community vormt met elkaar. Zo woon ik samen met twee leuke meiden die hun stage via de organisatie geregeld hebben. Samen het eiland verkennen is dan ook het allerleukst. 

Boottocht boeken

Vraag eens aan je stagebedrijf of je (in overleg) een keer op vrijdag of maandag vrij kan. Zo heb je tijd om een lang weekend nieuwe plekken te ontdekken. Zo hebben wij afgelopen weekend een trip gepland naar Gili Trawangan. Het makkelijkst is om je tickets via een agent-site te boeken. Dit brengt alleen zo zijn risico’s met zich mee. Het kan namelijk voorkomen dat als je ver van tevoren je tickets geboekt hebt,  er op de dag zelf helemaal geen boten gaan met jouw geboekte veermaatschappij. Hierdoor zit je dus met een bootticket voor niks. Boek liever je ticket op de dag zelf of een dag van tevoren. Zo weet je of er boten vertrekken.

Als je snel zeeziek bent, raad ik je aan de boot te pakken in de ochtend. Dan zijn de golven vaak het minst heftig en is de tocht het makkelijkst te doen. Zolang je in je hoofd houdt dat de eilanden het dubbel en dwars waard zijn, moet het wel goed komen.

Eilandjes verkennen

Wij hebben ervoor gekozen om in het weekend Gili Trawangan te verkennen. Wat veel mensen niet weten is dat de Gili eilanden bij Lombok horen, niet Bali. Alle eilandjes liggen ongeveer 10 minuten van elkaar vandaan. Ben je dus op een Gili eiland, dan kan je makkelijk dagtripjes doen naar de overige Gili eilanden. 

Gili Trawangan is het meest toeristische Gili eiland. Wel is het écht prachtig. Alles zou in een ansichtkaart kunnen passen. Je vindt er haast geen scooters. Iedereen fietst er. Er zijn dan ook makkelijk fietsen te huren. Dit hebben wij ook gedaan. De prijs hiervoor is gemiddeld 50K IDR per dag, wat gelijk staat aan 3,05 euro. Ga er niet ver boven zitten als verhuurders met je willen onderhandelen over de prijs. Eenmaal een fiets gehuurd? Dan kan je het hele eiland rondfietsen in een half uurtje. Doe dit zeker, want het hele eiland is onwijs mooi.

Snorkeltour

Sunset achter de vulkaan: Agung

Een snorkeltour is mega leuk om te doen wanneer je op Gili bent. Zorg wel dat er meerwaarde aan zit, want de schildpadden zwemmen gewoon aan de kust bij Turtle Beach. Sommige tours zijn erg gewild en wanneer je gaat snorkelen zwem je meer tussen de mensen dan tussen de vissen. Ga je iets later op de dag, dan is het wat rustiger en kan je op je gemak gaan snorkelen en de onderwaterwereld bewonderen. Een groot pluspunt, als je geluk hebt zie je ook nog een prachtige Sunset. De zon gaat namelijk onder achter de Gunung Agung, een actieve vulkaan die de hoogste berg op Bali vormt. Dit geeft een prachtig beeld.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *