Stagelopen en op avontuur

Zillah PaliamaUncategorizedLeave a Comment

Stagelopen in het buitenland is een hele ervaring. Het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Je bent immers in je eentje verhuist naar een land waar je misschien nog nooit bent geweest. Dat brengt ontzettend veel leerpunten met zich mee. Nu je hier bent wil je natuurlijk ook op avontuur. Ik heb een aantal tips voor je hoe je dit het best kan aanpakken.

Stagelopen en op avontuur

Vaak kies je een land omdat je nieuwsgierig bent naar de cultuur, religie, leefstijl of omdat het simpelweg mooi weer is. Wat je reden ook is, je bent in een omgeving die je niet gewend bent. Er is veel te bekijken, vooral in Indonesië. Het land is zo groot dat er ontzettend veel te zien valt. Één klein probleempje, je loopt stage dus hebt niet al deze tijd. 

1. Plan goed vooruit.

Wil je bijvoorbeeld eens naar een eilandje, is het natuurlijk het allerleukst om daar een paar dagen te zijn. Wanneer je je stagebedrijf vroegtijdig akkoord vraagt voor een dag vrij, zijn zij meestal de moeilijkste niet. In overleg is er vaak veel mogelijk.

2. Verstopte diamantjes.

Zie je door de bomen het bos niet meer en twijfel je waar je naartoe wilt, vraag dan eens aan de mensen bij je stagebedrijf wat zij jouw aanraden. Zij wonen namelijk meestal langer op locatie dus weten alle toffe plekjes om te bekijken. Een groot voordeel, zij weten vaak ook hoe je de menigte het best kan ontwijken en waar de verstopte diamantjes zitten. Dat is nou écht op avontuur gaan.

3. Weekendtrips zijn het best.

Ben je bezig met een full-time meewerkstage? Dan werk je dus vijf dagen bij je stagebedrijf. Je houdt dan maar twee dagen over om bezienswaardigheden te plannen. In het weekend kan je makkelijk een aantal activiteiten doen als je ze slim in je schema plakt. Zo heb ik bijvoorbeeld zaterdag op zondag een overnachting geboekt in het noorden van Bali zodat we zowel Lovina konden bekijken als de mount Batur konden beklimmen zonder teveel tijd aan reizen kwijt te zijn. Als je na deze activiteiten nog energie over hebt kan je zelfs nog een aantal watervallen meepakken.

Er is dus ontzettend veel mogelijk als je het slim aanpakt. Ik raad je aan om dat zeker te doen, want je bent hier nu toch dus het zou zonde zijn om maar op één plek te blijven. Het land heeft zoveel moois te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *