Studie combineren met stage

Zillah PaliamaUncategorizedLeave a Comment

Stagelopen in het buitenland is leuk. Je hebt de tijd van je leven. Fantastisch, maar soms kan je nog wel eens vergeten dat je hier voor je studie bent. Je wilt dus hier uiteraard weer vandaan met je studiepunten op zak.

Ik heb een aantal tips die je kunnen helpen bij het werken aan school, naast het meewerken in je stagebedrijf en de leuke dingen die je ook wilt gaan doen.

1. Voor als je 40 uur in de week moet stagelopen, vraag om een dag die je aan school kan besteden. De meeste bedrijven houden hier zelf al rekening mee. Mocht dit niet zo zijn, begin er dan zelf over. Je loopt dan 32 uur in je bedrijf mee en werkt de overige 8 uur aan school. Zo kan je ook nog lekker weekend vieren in i.p.v. de zondag nog te moeten ploeteren. Dat zou zonde zijn.

Studeren

2.  Vaak komen bij je stageportfolio de zogenoemde ‘leerdoelen’ langs. Deze schrijf je meestal aan het begin van de stage op en behaal je aan het einde. Onderschat deze niet en probeer er met regelmaat aan te werken. Dat gaat je enorm schelen in de afrondende fase.

3. Houdt een logboek bij. Je bent in een land waarin de dagen voorbij vliegen. Voor je het weet ben je al weer drie weken verder en ben je vergeten wat je hebt uitgevoerd in de eerste week. Als je aan het einde van elke week (neem bijvoorbeeld de dag dat je aan school werkt) een aantal steekwoorden opschrijft die jou doen herinneren aan wat je hebt gedaan die week, zal je veel makkelijker kunnen navertellen hoe je week eruit zag. 

Planning is key. Vooral als je in een ander land bent is het belangrijk op te schrijven wat je gaat doen en wanneer. Zo voorkom je veel stress aan het einde van je stageperiode. En kan je volop genieten van alle avonturen die je ongetwijfeld gaat meemaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *