Covid-19 updates

Beste reiziger

Op deze pagina vind je updates betreffende de huidige covid-19 situatie. Momenteel zijn de aantal covid-patiënten in Indonesië gelukkig weer aan het afnemen. De Indonesische regering heeft besloten om in lockdown te blijven, maar zijn de maatregelen minder streng. In combinatie met de vaccinatieverplichting zijn de winkels, barretjes, musea, bioscopen etc. weer open.

De overheid heeft dus besloten om een vaccinatieplicht in te laten gaan. Buitenlanders mogen alleen het land binnenkomen met een vaccinatiebewijs (volledig gevaccineerd), een negatieve covid-19 PCR-test (inclusief reis certificaat) verkregen binnen 72 uur na vertrek en een ingevuld Electronic Indonesia Health Alert Certificate (e-HAC). De e-HAC moet bij binnenkomst bij de luchthaven/quarantaine-autoriteiten getoond worden. 

Heropen van de grens voor buitenlanders

Offshore visumdiensten (het aanvragen van een visum vanuit het buitenland) die voorheen tijdelijk waren gesloten, zijn nu heropend. Aanvragen voor een offshore visum kunnen worden ingediend op basis van het type activiteit van de vreemdeling in overeenstemming met de bepalingen van de wetgeving. Er kan momenteel alleen een B211A visum aangevraagd worden.

Advies Intern Indonesia

Ben jij opzoek naar een stage, minor, onderzoek of vrijwilligerswerk in Indonesië? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden, want er is gelukkig weer meer mogelijk! Wij gaan er vanuit dat er vanaf februari 2022 weer gereisd kan worden naar Indonesië, zoals dat nu ook al kan! Ons advies blijft wel: zorg voor een plan B! Het kan zo zijn dat de grenzen weer gaan sluiten en je dus het land niet meer binnenkomt. Als je met ons het proces aangaat voor stage, minor, onderzoek of vrijwilligerswerk in Indonesië, dan zullen er via ons geen kosten in rekening worden gebracht tot dat jij zeker weet dat jij naar Indonesië kunt!

Mogelijkheden

1: Ben je opzoek naar een stage, minor, onderzoek of vrijwilligerswerk voor februari 2022? Neem dan contact met ons op via: contact! Intern Indonesia gaat ervan uit dat er dan weer 'normaal' gereisd kan worden! We kijken samen met jou naar de mogelijkheden voor 2022!

2: Wilde je vanaf september bijvoorbeeld een stage in Indonesië doen en werd dit belemmerd door covid-19? Niet getreurd, bij ons kun je ook een vrije minor, onderzoek of vrijwilligerswerk doen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

3: Intern Indonesia biedt jou ook de mogelijkheid om een stage, minor of onderzoek voor Intern Indonesia te doen. Wij hebben hiervoor een vacature openstaan, zie: vacature project coördinator. Geïnteresseerd? Neem dan snel contact met ons op via: contact!

4: Stichting Think Volunteer (onze partner) heeft ook verschillende vacatures open staan voor een stage, minor of onderzoek! Kijk voor de vette mogelijkheden op: vacatures Think Volunteer

* LET OP → Mocht je voor optie 3 of 4 kiezen, dan gaan we graag met je in gesprek voor de mogelijkheden. In dit geval hoef je ook geen bemiddelingskosten te betalen, maar krijg je wel alle hulp die nodig is om veilig en met een gerust hart naar Indonesië te kunnen reizen. Wanneer je begint, maat ons niet zoveel uit. Think Volunteer en Intern Indonesia zijn hierin flexibel!