Annefleur cycling through Yogyakarta!

internindonesiaExperiences

Cycling-Intern Indonesia

Annefleur cycling through Yogyakarta! She talks about the great bike tour for tourists during her internship in Indonesia!!

We started the day at 8 o'clock in the morning, I was not alone, there was a couple from Germany who also took this bike tour. We received our bikes and also a bottle of water. The startpoint was at Satu Dunia itself, from here we cycled towards the "country side" of Yogyakarta, this took about 15 minutes. Once you arrived in the first village you no longer realise that you are in Yogyakarta, you see animals that roamed freely, people completely in their own environment and beautiful nature. You don't see all this in the city.

Wist je dat het proces van rijst maken, 4 maanden duurt?

We gingen langs de mooiste plekken, alles stond volop in de bloei, ik heb planten en bomen met fruit gezien wat ik nog nooit eerder had gezien.
Het hele proces van rijst maken werd ons uitgelegd, wist je dat dit 4 maanden duurt?

We were allowed to pick fresh fruit from the trees at a sweet lady and taste it, how delicious this was. It couldn't have been better. During our tour the guide was super nice. He told all sorts of things and was open to many questions, and he also knew all the answers. Our guide indicated that he took a different route each time so that it remained fun for him and that he made new friends in every village. I thought this was a nice thought. It was also right, because we were driving through a village or past a rice field, waving everyone and saying "hi". All people were enthusiastic and super hospitable. Very nice to see!

Rijst, tempé en bakstenen

We hebben niet alleen het proces van rijst gezien, maar ook het proces van bakstenen en tempé. Nooit heb ik geweten dat bakstenen rood zijn doordat ze in brand gestoken worden. Dit om de steen goed uit te harden. Ook hebben we een kijkje mogen nemen bij een local in huis waar tempé gemaakt wordt. Tempé is een super lekkere Indonesische snack, maar ik had geen idee hoe dit gemaakt werd. De tempé werd na het zien van het proces ook nog eens vers voor ons gebakken, dit was zo lekker!

fietstour door Yogyakarta
Foto’s van de harde werkers

Tijdens de fiets tour was het 37 graden, wat heet zou je denken. Ja dit klopt, het was bloedheet maar het maakte de fiets tour niet minder leuk. We namen pauzes wanneer nodig en we fietsten op een relaxt tempo. De tour was erg rustgevend, ik heb prachtige foto’s kunnen maken en de mensen echt op hun eigen manier van leven vast kunnen leggen. Ik heb erg veel respect gekregen voor de hardwerkende mensen die je onderweg allemaal tegen komt. Al met al hebben we 4 uur gefietst, de ochtend was goed gebruikt en ik zou het zo weer over doen.

Ben jij ook nieuwsgierig naar deze fietstour, bekijk de website van Satu Dunia. Of interesse gekregen in een stage in Indonesië? Bekijk dan onze opties!