Information

Information


Jij als student of vrijwilliger hebt vast vele vragen voordat je een reis als deze aangaat. Als dit zo is dan ben je hier op het juiste adres. Deze pagina bestaat uit informatie die jou (en je ouders) kan helpen voordat je een keuze maakt om met ons mee op reis te gaan. Wij beseffen als geen ander dat een verre reis spannend kan zijn, want wij hebben in hetzelfde schuitje gezeten. Vandaar dat wij jou zo goed mogelijk willen informeren middels onderstaande informatie. Wil je ook lezen over de ervaringen van onze oud-studenten? Neem dan een kijkje op: ervaringen!

Heb je na het lezen van onderstaande informatie nog vragen, dan kun je altijd contact met ons opnemen! Onze stage experts staan dan voor jou klaar! Zie: contact.

Klik op één van de onderstaande knoppen om de juiste informatie te vinden.

How does it work?

Step 1: Neem contact met ons op via: ‘apply form of mail'

Step 2: We plan a personal intake where we can get to know each other and to discover the possibilities. By figuring out your wishes, we try to find the perfect match!  

Step 3: When a suitable place is found, an agreement will be signed. You register via the website. You choose a suitable package. We will then send you an invoice. So you pay nothing until the perfect placement is found for you.

 • match Intern Indonesia
 • voorbereiding Intern Indonesia
 • huisvesting Intern Indonesia
 • hulp bij visum Intern Indonesia
 • scooter Intern Indonesia
 • pick-up Intern Indonesia
 • simkaart + introductie Intern Indonesia
 • introductiedag Intern Indonesia
 • 24/7 bereikbaar Intern Indonesia
 • Eerste stage dag Intern Indonesia

Extra's


Activities
Naast jouw studie wil je natuurlijk ook het mooie Indonesië ontdekken. Om jullie bij het verkennen van Indonesië te helpen verzorgen wij ook activiteiten! Denk hierbij aan een gezamenlijke borrels/etentjes, workshops, vulkanen beklimmen, surfen of een tropisch eiland bezoeken!

Simkaart + handleiding
In addition to the wifi that you get at your accommodation, is het handig dat je overal bereikbaar bent op je telefoon. Voor €10,- krijg je van ons een lokale sim-kaart met internet. Je krijgt daarbij een handleiding over hoe je hem kunt opwaarderen. 

Bahasa Indonesia Cursus 
Intern Indonesia geeft jou de kans om Indonesische lessen te volgen. Dit kan zowel individueel als in kleine groepen en is flexibel naast jouw stage of vrijwilligerswerk te plannen. De taal leren maakt jouw verblijf in Indonesië een stuk makkelijker!

We offer different kind of packages: 

Package 

Price € 

5 lessons  

30 

10 lessons 

45 

15 lessons 

65 

20 lessons 

80 

One lesson  

7,50  

 • Lesson is 1 hour 

 

Interpreter 
Wij bieden stagiaires de mogelijkheid om een tolk in te zetten, wanneer zij dit als nodig ervaren. De stagiaire krijgt dan een vaste tolk die een aantal uur in de week meeloopt. Dit aanbod is niet verplicht. Je kan een tolk ook samen met een andere stagiaire inzetten. 


Package 

Price per week € 

Price per month € 

2 hours per week 

7,50 

30 

5 hours per week 

12,50 

50 

8 hours per week 

20 

80 

10 hours per week  

25 

100 

12 hours per week  

30 

120 

Coaching  
Ben jij een student of vrijwilliger die in het sociale werkveld, in het onderwijs of in de gezondheidszorg wil werken? Dan is het coaching traject verplicht voor de eerste 3 maanden om verantwoorde hulpverlening met een positieve impact te waarborgen. Daarnaast krijg je een workshop waarin de belangrijkste onderwerpen worden besproken. Deze workshop en het coachingstraject wordt aangeboden door de stichting Think Volunteer. Klik de volgende link voor meer informatie:
 Think Volunteer

Heb jij een andere studieachtergrond dan hierboven staat beschreven? Dan is het coaching traject optioneel. Wij geven jou de kans om intervisie/supervisie bijeenkomsten te volgen samen met anderen. De groepen worden begeleid door een social worker. Daarnaast krijg je een introductiedag waarin je de andere studenten kunt leren kennen. Tijdens jouw verblijf in het buitenland kun je tegen bepaalde dingen aanlopen. Denk hierbij aan een cultuurshock, de verschillende normen en waarden of verkeerde verwachtingen. Bij de bijeenkomsten staat je denken, je voelen,  je handelen en het reflecteren hierop centraal. De ingebrachte casussen worden inzichtelijk gemaakt en je persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd. Tijdens en na jouw stage zullen we terugblikken en wordt er geëvalueerd. 
- Every month we will visit you at your project/organization 
- Every month we plan a coaching meeting 
 
Per month €50 
 
 
Minor guidance 
For some universities it is not always clear what a free minor entails and what the possibilities are. We think this is a shame, because a free minor can be a very educational experience in addition to your own development and wishes as an individual. 
Het team is gespecialiseerd in vrije minoren. Niet alleen omdat wij zelf een vrije minor in Indonesië hebben gedaan, maar ook omdat wij ervaring hebben in het begeleiden hiervan. Je krijgt een minor voorbeeld en we helpen je bij de opzet van een plan. Je krijgt tips & tricks en in totaal plannen we drie brainstorm/ondersteuning sessies die jouw verder kunnen helpen om jou vrije minor zo goed mogelijk in elkaar te zetten.

Single payment €75

Samenwerkingen


Think Volunteer

Logo Think Volunteer

Intern Indonesia heeft een nauwe samenwerking met de stichting Think Volunteer. Intern Indonesia hecht veel waarde aan goede en verantwoorde zorg als het gaat om werken met kwetsbare doelgroepen. Wij vinden het van belang om hier de juiste aandacht aan te besteden.

Think Volunteer zet zich in om internationaal vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden met een positieve impact te motiveren en met een negatieve impact tegen te gaan! Intern Indonesia houdt zich daarom aan de kwaliteitsrichtlijnen van Think Volunteer.Logo Think Volunteer Academy

Verantwoord op reis en vrijwilligerswerk met een positieve impact. Daar draait het om bij de Think Volunteer. Wanneer jij met kwetsbare doelgroepen aan de slag gaat wordt je voorbereid middels een workshop en word je gecoacht door een team van ervaringsdeskundigen.

Think Volunteer is momenteel bezig met haar Academy, een digitaal platform (leeromgeving) om je voor te bereiden op je stage of vrijwilligerswerk in het buitenland. Er wordt gekeken naar de behoefte van de vrijwilliger én de lokale doelgroep. Zo draag je uiteindelijk als vrijwilliger of stagiaire daadwerkelijk een steentje bij. Meer weten? Check: Think Volunteer Academy.(Before anything else, preparation is the key to success)
- A.G. Bell

Meer weten over Think Volunteer?

Intern Indonesia werkt samen met verschillende onderwijsinstellingen:

Han University Intern Indonesia
Saxion Intern Indonesia
Friesland college Intern Indonesia
Zuyd Intern Indonesia
Fontys Intern Indonesia

Willem 2 college Intern Indonesia
Hanzehogeschool Intern Indonesia

Frequently Asked Questions

Een reis die je leven gaat veranderen brengt vele vragen met zich mee...

Staat je vraag hier niet onder? Stuur ons dan een: berichtje!

Wat betekent corona voor jouw stage?
Wij zijn net zoals jou bezorgd over de situatie rondom de verspreiding van het Corona Virus. Het is een uitzonderlijke situatie die wij niet eerder hebben meegemaakt. Voor de vrijwilligers en studenten die zich al hebben aangemeld of zich graag willen aanmelden snappen we dat alle onduidelijkheid vervelend is en jullie een aantal vragen hebben. We zullen op deze pagina een aantal veelgestelde vragen beantwoorden en de corona situatie in Indonesië blijven updaten.

Veelgestelde Vragen: 
Wat betekent het voor mij als mijn reis niet doorgaat? 
We kunnen jou twee mogelijkheden geven:
1. Wanneer je stage niet door kan gaan kunnen we je een voucher aanbieden. Dit houdt in dat we je een flexibele mogelijkheid aanbieden en je het bedrag dat je aan ons hebt betaald als tegoed (‘waardebon’) houdt.
2. Wanneer je beslist om je reis te annuleren houden we ons aan onze
annuleringsvoorwaarden, te vinden in onze algemene voorwaarden.
Dit betekend dus dat wanneer de student zich op tijd afmeldt, hij of zij het grootste gedeelte van het bedrag teruggestort krijgt, zoals beschreven in de tabel. Wanneer een student of vrijwilliger zich aanmeldt, krijgen wij ook te maken met voorbereidingen en bepaalde kosten die gemaakt moeten worden. 

Ik ben geïnteresseerd in een stage, maar door de huidige corona situatie voorzichtig met het maken van plannen. Kan ik me vrijblijvend aanmelden?
Je bent altijd welkom voor een gesprek en je mag altijd oriënteren. Stel dat we een plek voor je hebben die bij je past, kun je ervoor kiezen om nog even te wachten met de betaling en in meer zekere tijden een keuze te maken en de factuur alsnog te betalen. Wel werkt het bij ons; wie het eerst komt wie het eerst maalt. De betaling van de factuur legt namelijk officieel een stageplek bij 1 van onze projecten vast. Het risico kan dan zijn, dat als er te lang gewacht wordt de gewenste plek vol is.

Als ik geen stage kan doen, kan ik dan ook op een andere manier ondersteunen?
Ga aan de slag bij een van de projecten als vrijwilliger en ondersteun onze partner: Think Volunteer!
Zij staan open voor allerlei initiatieven en ideeën.
* Ambassadeurs: Als ambassadeur van Think Volunteer kun je je op verschillende manieren inzetten. Ben je nieuwsgierig? Bekijk de uitgebreide beschrijving op de website.
* Word vriend van Think Volunteer om de kwetsbare mensen en dieren in Indonesië te supporten! Als ‘vriend’ ondersteun je hen voor een bepaald bedrag per maand of per jaar, hier ben je geheel vrij in. Dit kan al vanaf 20 euro per jaar! Wil jij graag bijdragen? Klik dan hier!

Waar kan ik terecht met mijn overige vragen?
Je mag ons altijd appen, bellen of mailen en we zullen je dan natuurlijk zoveel mogelijk proberen te helpen en ondersteunen met vragen.
Voor ons is deze situatie ook uitzonderlijk. We vragen om begrip als we niet meteen een antwoord hebben op je vraag of als we je niet meteen kunnen helpen.

Bekijk hieronder de algemene veelgestelde vragen:

Information for parents

Information for parents


We understand that it can be exciting for you to let your child go to the other side of the world. Below is an overview with answers to frequently asked questions. If you want more information you can always contact us. We are happy to talk to you and hope we can answer your questions as good as possible. 

Where will my son/daughter stay? 
When your son/daughter joins the discovery trip, he or she will stay in a hostel with other participants. If your son/daughter is going for an internship or as a volunteer, we will arrange an accommodation which meets Western standards. He or she will be placed with other volunteers/students. 
 
Will my son/daughter be safe? 
Indonesia is a safe country. We will do everything to make sure that your son/daughter is safe while participating the project. There is always a project coordinator 24/7 available.  

What about the Indonesian culture and religion? 
Indonesië is een democratisch land met een bevolking dat bestaat uit een Moslimmeerderheid.  Indonesiërs staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Waarschijnlijk zal uw kind zich ontzettend welkom voelen. Wel is het belangrijk om met bepaalde dingen rekening te houden. Zo is het in Indonesië niet gebruikelijk om openbaar genegenheid voor elkaar te tonen en hebben ouderen binnen de Indonesische cultuur veel aanzien. Wanneer er tempels, scholen en overheidsinstanties worden bezocht, dienen de schouders en benen bedekt te zijn. Bij toeristische gebieden accepteert men badkleding wel, maar wanneer uw kind bij een niet toeristisch gebied is kan het zijn dat dit niet altijd gewaardeerd wordt.  
 
Which insurances does my son/daughter need? 

Hij of zij heeft in ieder geval een  aansprakelijkheidsverzekering en een  ziektekostenverzekering nodig, welke ook Indonesië dekt. We vragen aan alle deelnemers een verzekering af te sluiten die repatriëringkosten omvat en goed te kijken welke noodhulp er wel en niet onder de verzekering valt. 

Will there be other studentsor volunteers in Indonesia? 
Yes, these days young people travel/study/volunteer everywhere on earth. There are many Western people in Indonesia. There are enough events where Western people get in contact with each other. 

Which vaccinations does my son/daughter need? 
Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Indonesië aangeraden: vaccinatie tegen DTP en vaccinatie tegen hepatitis A. 
 
Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Indonesië inentingen aangeraden tegen buiktyfus,  hepatitis B, rabiës (=hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Indonesië vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Raadpleeg altijd zelf de GGD voor actuele informatie over de vaccinaties.

How do I stay in contact with my son/daughter? 
Net zoals in Nederland is er ook internet aanwezig in Indonesië. Houd er wel rekening mee dat het internet in Indonesië van mindere kwaliteit is dan in Nederland. Bij de meeste restaurants, hotels en woningen is internet aanwezig. Daarnaast zijn er vaak talloze internetcafés in de buurt. Uw kind heeft ook de mogelijkheid om een lokale SIM-kaart aan te schaffen. Wij helpen hier graag bij!  

What if my son/daughter gets in trouble? 
There is 24/7 a project coordinator available. We make sure that your son/daughter has the correct emergency numbers and the project coordinator will be as quickly as possible present when an emergency occurs. We ask your son/daughter always to care their health insurance card with him/her. When a serious illness or accident occurs, you will be contacted.  

Does my son/daughter get a salary? 
Nee, het is bij wet verboden in Indonesië om een salaris te krijgen voor een stage of voor  vrijwilligerswerk. Wel liggen er mogelijkheden voor subsidies of financiële ondersteuning. In Nederland kan gekeken worden wat hierin mogelijk is. 

General Terms & Conditions

General Terms & Conditions

Heb je vragen of is het je nog niet helemaal duidelijk? Stuur ons dan een berichtje via ons: contactformulier.

Reisverzekering

Allianz reisverzekeringen

Ben je van plan om op reis te gaan naar Indonesië? Dan is het van belang dat je een goede reisverzekering hebt. Intern Indonesia raad de reisverzekeringen van Allianz aan. Wij hebben persoonlijk positieve ervaringen met deze verzekering en daarnaast is het een goedkope verzekering. Klik op de knop hieronder om de juiste verzekering af te sluiten zodat je veilig en gerust op reis kunt!

Allianz reisverzekering - Intern Indonesia