Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Stap 1: Neem contact met ons op via: ‘aanmeldformulier of mail'

Stap 2: We plannen samen een persoonlijke intake waarin we elkaar leren kennen en de mogelijkheden bespreken. We kijken samen of we een passende match kunnen vinden voor jouw droomstage!  

Stap 3: Wanneer een geschikte plek is gevonden, wordt er een overeenkomst getekend. Je meldt je aan via de website. Je kiest een passend pakket. Vervolgens sturen we jou een factuur. Je betaald dus niets tot dat er een geschikte plek voor jou gevonden is.

*Vind hier ons guidebook voor meer informatie: Guidebook!

Match


co founder Intern Indonesia

Mirthe

Image

Ruben

Image

Ingeborg

Onze stage experts verzorgen maatwerk! Na een persoonlijke intake gesprek met één van ons team gaan wij op zoek naar een geschikte stage, onderzoek, vrijwilligerswerk of minor die bij jou past. We houden rekening met jouw wensen en de eisen van je opleiding!

Voorbereiding & Begeleiding


co founder Intern Indonesia

Mirthe

Image

Ruben

Image

Ingeborg

Wij geven advies en informatie op alle gebieden. We zorgen ervoor dat alles wat je nodig hebt geregeld is voor en na je vertrek. Ervaar je problemen tijdens je stage, met je accommodatie of op andere gebieden, dan staan wij altijd klaar om je te ondersteunen! Dat is het voordeel van op locatie aanwezig zijn.

Huisvesting


Image
Image
Image

Wij regelen jouw toekomstige woonplaats op basis van jouw wensen! Wil je samen met andere studenten wonen? Wil je een Airco in je kamer? Wil je een zwembad in je tuin? 🤩

Dat kan allemaal, wij regelen het voor je!

*Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor de maandelijkse huur.


Image

Visum


Wij helpen je met de aanvraag van je visum en de verlenging ervan op de plaats van bestemming!

*Let op, je bent zelf verantwoordelijk voor de kosten van het visum.

Image

Scooter


De meeste mensen kiezen ervoor om een scooter te huren, zodat ze kunnen gaan en staan waar ze willen. Ons team zorgt ervoor dat je een goede voorbereiding krijgt voordat jij de weg op gaat.

Het verkeer in Indonesië is veel chaotischer dan we in Nederland gewend zijn. Maar het is wel een hele mooie ervaring!

*Wil je geen scooter huren? Geen zorgen, er zijn vele (goedkope) opties om van A naar B te komen. 

*Let op, de huur van de scooter zijn voor eigen rekening.

Image

Pick-up


Wij halen je bij aankomst op van het vliegveld en brengen je naar je accommodatie. Je krijgt van ons een welkomst pakketje waarin handige/leuke spulletjes zitten. Daarnaast geven we je handige tips over bijvoorbeeld:

 • Waar is de dichtstbijzijnde supermarkt
 • Waar is de dichtstbijzijnde ATM
 • Afspraken over eventuele scooter
 • Installeren van je Indonesische simkaart
Image

Simkaart + instructies


Het is aan te raden om een lokaal simkaartje te nemen. Deze kunnen wij voor je verzorgen. Je krijgt dan een simkaart met internet. Deze simkaart kun je opwaarderen zodra je internet op is. Deze instructies geven we jou tijdens de pick-up in je nieuwe accommodatie!

Door dit simkaartje ben je overal in Indonesië bereikbaar!

  Image

  Introductiedag


  Je bent nu eindelijk gesetteld in Indonesië. Op naar de introductiedag. Dit is de dag waarop alle studenten en vrijwilligers (die er op dat moment zijn) samenkomen voor een introductie ter voorbereiding op je stage, minor, onderzoek of vrijwilligerswerk. Je leert hier alle studenten en vrijwilligers kennen! We sluiten deze dag af met een gezellig drankje en een hapje! Cheersss on a new adventure 🍻🍸

  Tijdens deze dag bespreken we onder andere de volgende thema's:


   • Cultuur & geloof
   • De Indonesische taal
   • Ethiek & dilemma's
   • Visum verlenging
   • Andere praktische zaken die van belang zijn
   • Image

    24/7 Bereikbaar


    Bij noodgevallen zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week telefonisch bereikbaar. Wanneer er bijvoorbeeld een ziekenhuisopname is, staan wij stand-by om te vertalen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat dokters of verplegers je niet begrijpen of andersom.

    Mocht je het nodig vinden dat we contact opnemen met het thuisfront? Dan zorgen wij daar ook voor!

      Image

      Gezamenlijke eerste stagedag


      Wij zeggen altijd: een goed begin is het halve werk.

      Wij gaan de eerste stagedag met je mee, zodat we kunnen zorgen voor een goede kennismaking. We bespreken de verwachtingen en maken eventueel een planning voor de eerste 2 weken, zodat jij niet in het diepe wordt gegooid! Ons vloeiend Nederlands-Engels-Indonesisch sprekend team zal jou hierbij helpen

        Tours, trips & feestjes


        Ternate Intern Indonesia
        Pamutusan Intern Indonesia
        Raja Ampat Intern Indonesia

        En last but not least, de leuke uitjes in Indonesië. Intern Indonesia organiseert verschillende tripjes naar mooie eilanden en natuurgebieden. Bij interesse neem je contact op met ons team.

        Tijdens je stage of vrijwilligerswerk organiseren wij ook gezellige barbecue's & feestjes.

         Extra's


         Activiteiten
         Naast jouw studie wil je natuurlijk ook het mooie Indonesië ontdekken. Om jullie bij het verkennen van Indonesië te helpen verzorgen wij ook activiteiten! Denk hierbij aan een gezamenlijke borrels/etentjes, workshops, vulkanen beklimmen, surfen of een tropisch eiland bezoeken!

         Simkaart + handleiding
         Naast de wifi die je in je accommodatie hebt is het handig dat je overal bereikbaar bent op je telefoon. Voor €10,- krijg je van ons een lokale sim-kaart met internet. Je krijgt daarbij een handleiding over hoe je hem kunt opwaarderen. 

         Bahasa Indonesia Cursus 
         Intern Indonesia geeft jou de kans om Indonesische lessen te volgen. Dit kan zowel individueel als in kleine groepen en is flexibel naast jouw stage of vrijwilligerswerk te plannen. De taal leren maakt jouw verblijf in Indonesië een stuk makkelijker!

         We bieden verschillende pakketten aan: 

         Pakket 

         Prijs € 

         5 lessen  

         30 

         10 lessen 

         45 

         15 lessen 

         65 

         20 lessen 

         80 

         Per losse les  

         7,50  

         • Les is 1 uur 

          

         Tolk 
         Wij bieden stagiaires de mogelijkheid om een tolk in te zetten, wanneer zij dit als nodig ervaren. De stagiaire krijgt dan een vaste tolk die een aantal uur in de week meeloopt. Dit aanbod is niet verplicht. Je kan een tolk ook samen met een andere stagiaire inzetten. 


         Pakket 

         Prijs per week € 

         Prijs per maand € 

         2 uur per week 

         7,50 

         30 

         5 uur per week 

         12,50 

         50 

         8 uur per week 

         20 

         80 

         10 uur per week  

         25 

         100 

         12 uur per week  

         30 

         120 

         Coaching traject  
         Ben jij een student of vrijwilliger die in het sociale werkveld, in het onderwijs of in de gezondheidszorg wil werken? Dan is het coaching traject verplicht voor de eerste 3 maanden om verantwoorde hulpverlening met een positieve impact te waarborgen. Daarnaast krijg je een workshop waarin de belangrijkste onderwerpen worden besproken. Deze workshop en het coachingstraject wordt aangeboden door de stichting Think Volunteer. Klik de volgende link voor meer informatie:
          Think Volunteer

         Heb jij een andere studieachtergrond dan hierboven staat beschreven? Dan is het coaching traject optioneel. Wij geven jou de kans om intervisie/supervisie bijeenkomsten te volgen samen met anderen. De groepen worden begeleid door een social worker. Daarnaast krijg je een introductiedag waarin je de andere studenten kunt leren kennen. Tijdens jouw verblijf in het buitenland kun je tegen bepaalde dingen aanlopen. Denk hierbij aan een cultuurshock, de verschillende normen en waarden of verkeerde verwachtingen. Bij de bijeenkomsten staat je denken, je voelen,  je handelen en het reflecteren hierop centraal. De ingebrachte casussen worden inzichtelijk gemaakt en je persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd. Tijdens en na jouw stage zullen we terugblikken en wordt er geëvalueerd. 
         - Elke maand komen we langs op je stage/vrijwilligersplek 
         - Elke maand wordt er een coaching bijeenkomst gepland 
          
         Per maand €50 
          
          
         Minor begeleiding 
         Vanuit sommige universiteiten is het niet altijd duidelijk wat een vrije minor inhoudt en wat de mogelijkheden zijn. Dit vinden wij jammer, omdat een vrije minor een hele leerzame ervaring kan zijn die aansluit op jouw ontwikkeling en wensen als individu. 
         Het team is gespecialiseerd in vrije minoren. Niet alleen omdat wij zelf een vrije minor in Indonesië hebben gedaan, maar ook omdat wij ervaring hebben in het begeleiden hiervan. Je krijgt een minor voorbeeld en we helpen je bij de opzet van een plan. Je krijgt tips & tricks en in totaal plannen we drie brainstorm/ondersteuning sessies die jouw verder kunnen helpen om jou vrije minor zo goed mogelijk in elkaar te zetten.

         Eenmalig €75

         Samenwerkingen


         Think Volunteer

         Logo Think Volunteer

         Intern Indonesia heeft een nauwe samenwerking met de stichting Think Volunteer. Intern Indonesia hecht veel waarde aan goede en verantwoorde zorg als het gaat om werken met kwetsbare doelgroepen. Wij vinden het van belang om hier de juiste aandacht aan te besteden.

         Think Volunteer zet zich in om internationaal vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden met een positieve impact te motiveren en met een negatieve impact tegen te gaan! Intern Indonesia houdt zich daarom aan de kwaliteitsrichtlijnen van Think Volunteer.         Logo Think Volunteer Academy

         Verantwoord op reis en vrijwilligerswerk met een positieve impact. Daar draait het om bij de Think Volunteer. Wanneer jij met kwetsbare doelgroepen aan de slag gaat wordt je voorbereid middels een workshop en word je gecoacht door een team van ervaringsdeskundigen.

         Think Volunteer is momenteel bezig met haar Academy, een digitaal platform (leeromgeving) om je voor te bereiden op je stage of vrijwilligerswerk in het buitenland. Er wordt gekeken naar de behoefte van de vrijwilliger én de lokale doelgroep. Zo draag je uiteindelijk als vrijwilliger of stagiaire daadwerkelijk een steentje bij. Meer weten? Check: Think Volunteer Academy.         (Before anything else, preparation is the key to success)
         - A.G. Bell

         Meer weten over Think Volunteer?

         Intern Indonesia werkt samen met verschillende onderwijsinstellingen:

         Han University Intern Indonesia
         Saxion Intern Indonesia
         Friesland college Intern Indonesia
         Zuyd Intern Indonesia
         Fontys Intern Indonesia
         Fontys Intern Indonesia

         Willem 2 college Intern Indonesia
         Hanzehogeschool Intern Indonesia

         Veelgestelde vragen

         Een reis die je leven gaat veranderen brengt vele vragen met zich mee...

         Staat je vraag hier niet onder? Stuur ons dan een: berichtje!

         Wat betekent corona voor jouw stage?
         Wij zijn net zoals jou bezorgd over de situatie rondom de verspreiding van het Corona Virus. Het is een uitzonderlijke situatie die wij niet eerder hebben meegemaakt. Voor de vrijwilligers en studenten die zich al hebben aangemeld of zich graag willen aanmelden snappen we dat alle onduidelijkheid vervelend is en jullie een aantal vragen hebben. We zullen op deze pagina een aantal veelgestelde vragen beantwoorden en de corona situatie in Indonesië blijven updaten.

         Veelgestelde Vragen: 
         Wat betekent het voor mij als mijn reis niet doorgaat? 
         We kunnen jou twee mogelijkheden geven:
         1. Wanneer je stage niet door kan gaan kunnen we je een voucher aanbieden. Dit houdt in dat we je een flexibele mogelijkheid aanbieden en je het bedrag dat je aan ons hebt betaald als tegoed (‘waardebon’) houdt.
         2. Wanneer je beslist om je reis te annuleren houden we ons aan onze
         annuleringsvoorwaarden, te vinden in onze algemene voorwaarden.
         Dit betekend dus dat wanneer de student zich op tijd afmeldt, hij of zij het grootste gedeelte van het bedrag teruggestort krijgt, zoals beschreven in de tabel. Wanneer een student of vrijwilliger zich aanmeldt, krijgen wij ook te maken met voorbereidingen en bepaalde kosten die gemaakt moeten worden. 

         Ik ben geïnteresseerd in een stage, maar door de huidige corona situatie voorzichtig met het maken van plannen. Kan ik me vrijblijvend aanmelden?
         Je bent altijd welkom voor een gesprek en je mag altijd oriënteren. Stel dat we een plek voor je hebben die bij je past, kun je ervoor kiezen om nog even te wachten met de betaling en in meer zekere tijden een keuze te maken en de factuur alsnog te betalen. Wel werkt het bij ons; wie het eerst komt wie het eerst maalt. De betaling van de factuur legt namelijk officieel een stageplek bij 1 van onze projecten vast. Het risico kan dan zijn, dat als er te lang gewacht wordt de gewenste plek vol is.

         Als ik geen stage kan doen, kan ik dan ook op een andere manier ondersteunen?
         Ga aan de slag bij een van de projecten als vrijwilliger en ondersteun onze partner: Think Volunteer!
         Zij staan open voor allerlei initiatieven en ideeën.
         * Ambassadeurs: Als ambassadeur van Think Volunteer kun je je op verschillende manieren inzetten. Ben je nieuwsgierig? Bekijk de uitgebreide beschrijving op de website.
         * Word vriend van Think Volunteer om de kwetsbare mensen en dieren in Indonesië te supporten! Als ‘vriend’ ondersteun je hen voor een bepaald bedrag per maand of per jaar, hier ben je geheel vrij in. Dit kan al vanaf 20 euro per jaar! Wil jij graag bijdragen? Klik dan hier!

         Waar kan ik terecht met mijn overige vragen?
         Je mag ons altijd appen, bellen of mailen en we zullen je dan natuurlijk zoveel mogelijk proberen te helpen en ondersteunen met vragen.
         Voor ons is deze situatie ook uitzonderlijk. We vragen om begrip als we niet meteen een antwoord hebben op je vraag of als we je niet meteen kunnen helpen.

         Bekijk hieronder de algemene veelgestelde vragen:

         Voor ouders

         Informatie voor ouders


         Wij begrijpen dat het voor u spannend is om uw kind naar de andere kant van de wereld te laten vertrekken en dit vragen oproept. Hieronder is een overzicht te vinden met antwoorden op veel gestelde vragen. Wanneer u meer informatie wil kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord en hopen dat wij uw vragen zo goed mogelijk kunnen beantwoorden. 

         Waar verblijft mijn zoon of dochter? 
         Wij regelen voor uw zoon of dochter dan kunnen wij een accommodatie regelen, welke voldoet aan westerse standaarden. We hebben verschillende opties, van een studentenhuis met zwembad tot een verblijf in een gastgezin. Wij spelen op de accommodatie wensen van uw zoon of dochter in. 
          
         Is mijn zoon of dochter veilig? 
         Indonesië is over het algemeen een veilig land. Wij doen er zelf alles aan om ervoor te zorgen dat uw zoon of dochter veilig is tijdens deelname aan het project. Er is altijd een projectcoördinator ter plaatse en 24/7 beschikbaar in geval van nood.  

         Hoe zit het met de Indonesische cultuur/religie? 
         Indonesië is een democratisch land met een bevolking dat bestaat uit een Moslimmeerderheid.  Indonesiërs staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Waarschijnlijk zal uw kind zich ontzettend welkom voelen. Wel is het belangrijk om met bepaalde dingen rekening te houden. Zo is het in Indonesië niet gebruikelijk om openbaar genegenheid voor elkaar te tonen en hebben ouderen binnen de Indonesische cultuur veel aanzien. Wanneer er tempels, scholen en overheidsinstanties worden bezocht, dienen de schouders en benen bedekt te zijn. Bij toeristische gebieden accepteert men badkleding wel, maar wanneer uw kind bij een niet toeristisch gebied is kan het zijn dat dit niet altijd gewaardeerd wordt.  
          
         Welke verzekeringen heeft mijn zoon of dochter nodig? 

         Hij of zij heeft in ieder geval een  aansprakelijkheidsverzekering en een  ziektekostenverzekering nodig, welke ook Indonesië dekt. We vragen aan alle deelnemers een verzekering af te sluiten die repatriëringkosten omvat en goed te kijken welke noodhulp er wel en niet onder de verzekering valt. 

         Zijn er ook andere westerse stagiaires of vrijwilligers in Indonesië? 
         Ja, over de hele wereld zijn er mensen die studeren, reizen of vrijwilligerswerk doen in Indonesië. Er zijn genoeg uitgaansmogelijkheden en evenementen waar westerse mensen met elkaar in contact kunnen komen. 

         Welke vaccinaties heeft mijn zoon of dochter nodig? 
         Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Indonesië aangeraden: vaccinatie tegen DTP en vaccinatie tegen hepatitis A. 
          
         Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Indonesië inentingen aangeraden tegen buiktyfus,  hepatitis B, rabiës (=hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Indonesië vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Raadpleeg altijd zelf de GGD voor actuele informatie over de vaccinaties.

         Hoe kan ik het contact met mijn zoon of dochter onderhouden? 
         Net zoals in Nederland is er ook internet aanwezig in Indonesië. Houd er wel rekening mee dat het internet in Indonesië van mindere kwaliteit is dan in Nederland. Bij de meeste restaurants, hotels en woningen is internet aanwezig. Daarnaast zijn er vaak talloze internetcafés in de buurt. Uw kind heeft ook de mogelijkheid om een lokale SIM-kaart aan te schaffen. Wij helpen hier graag bij!  

         Wat als mijn zoon of dochter in de problemen komt? 
         Er is altijd een projectcoördinator 24/7 bereikbaar. Hoewel ernstige ziektes of ongevallen gelukkig nauwelijks voorkomen, zorgen wij ervoor dat uw kind de juiste noodnummers heeft en de projectcoördinator zo snel mogelijk ter plaatse is in geval van nood. Zorg ervoor dat uw kind altijd het pasje van de ziektekostenverzekering bij zich heeft. In het geval van een ernstige ziekte of een ongeval, kan er contact worden opgenomen met u en uw verzekering.  

         Krijgt mijn zoon of dochter een salaris? 
         Nee, het is bij wet verboden in Indonesië om een salaris te krijgen voor een stage of voor  vrijwilligerswerk. Wel liggen er mogelijkheden voor subsidies of financiële ondersteuning. In Nederland kan gekeken worden wat hierin mogelijk is. 

         Algemene voorwaarden

         Algemene voorwaarden

         Heb je vragen of is het je nog niet helemaal duidelijk? Stuur ons dan een berichtje via ons: contactformulier.

         Reisverzekering

         Allianz reisverzekeringen

         Ben je van plan om op reis te gaan naar Indonesië? Dan is het van belang dat je een goede reisverzekering hebt. Intern Indonesia raad de reisverzekeringen van Allianz aan. Wij hebben persoonlijk positieve ervaringen met deze verzekering en daarnaast is het een goedkope verzekering. Klik op de knop hieronder om de juiste verzekering af te sluiten zodat je veilig en gerust op reis kunt!

         Allianz reisverzekering - Intern Indonesia