Informatie

Informatie


Jij als student of vrijwilliger hebt vast vele vragen voordat je een reis als deze aangaat. Als dit zo is dan ben je hier op het juiste adres. Deze pagina bestaat uit informatie die jou (en je ouders) kan helpen voordat je een keuze maakt om met ons mee op reis te gaan. Wij beseffen als geen ander dat een verre reis spannend kan zijn, want wij hebben in hetzelfde schuitje gezeten. Vandaar dat wij jou zo goed mogelijk willen informeren middels onderstaande informatie. Wil je ook lezen over de ervaringen van onze oud-studenten? Neem dan een kijkje op: ervaringen!

Heb je na het lezen van onderstaande informatie nog vragen, dan kun je altijd contact met ons opnemen! Onze stage experts staan dan voor jou klaar! Zie: contact.

Klik op één van de onderstaande knoppen om de juiste informatie te vinden.

Hoe werkt het?

Stap 1: Neem contact met ons op via: ‘aanmeldformulier of mail

Stap 2: We plannen samen een persoonlijke intake waarin we elkaar leren kennen en de mogelijkheden bespreken. We kijken samen of we een passende match kunnen vinden!  

Stap 3: Wanneer een geschikte plek is gevonden, wordt er een overeenkomst getekend. Je meldt je aan via de website. Je kiest een passend pakket. Vervolgens sturen we jou een factuur. Je betaald dus niets tot dat er een geschikte plek voor jou gevonden is.

 • match Intern Indonesia
 • voorbereiding Intern Indonesia
 • huisvesting Intern Indonesia
 • hulp bij visum Intern Indonesia
 • scooter Intern Indonesia
 • pick-up Intern Indonesia
 • simkaart + introductie Intern Indonesia
 • introductiedag Intern Indonesia
 • 24/7 bereikbaar Intern Indonesia
 • Eerste stage dag Intern Indonesia

Extra’s


Activiteiten  
Naast jouw studie wil je natuurlijk ook het mooie Indonesië ontdekken. Deze verzorgen wij ook! Denk hierbij aan een gezamenlijke borrels/etentjes, workshops, vulkanen beklimmen, surfen of een tropisch eiland bezoeken! 
 
Simkaart + Handleiding  
Naast de wifi die je in je accommodatie hebt is het handig dat je overal bereikbaar bent op je telefoon. Voor €10,- krijg je van ons een lokale sim-kaart met internet. Je krijgt daarbij een handleiding over hoe je hem kunt opwaarderen. 
 

Bahasa Indonesia Cursus 
Intern Indonesia geeft jou de kans om Indonesische lessen te volgen. Dit kan zowel individueel als in kleine groepen en is flexibel naast jouw stage of vrijwilligerswerk te plannen. De taal leren maakt jouw verblijf in Indonesië een stuk makkelijker!

We bieden verschillende pakketten aan: 

Pakket 

Prijs € 

5 lessen  

30 

10 lessen 

45 

15 lessen 

65 

20 lessen 

80 

Per losse les  

7,50  

 • Les is 1 uur 

 

Tolk 
Wij bieden stagiaires de mogelijkheid om een tolk in te zetten, wanneer zij dit als nodig ervaren. De stagiaire krijgt dan een vaste tolk die een aantal uur in de week meeloopt. Dit aanbod is niet verplicht. Je kan een tolk ook samen met een andere stagiaire inzetten. 


Pakket 

Prijs per week € 

Prijs per maand € 

2 uur per week 

7,50 

30 

5 uur per week 

12,50 

50 

8 uur per week 

20 

80 

10 uur per week  

25 

100 

12 uur per week  

30 

120 

Coaching traject  
Ben jij een student of vrijwilliger die in het sociale werkveld, in het onderwijs of in de gezondheidszorg wil werken? Dan is het coaching traject verplicht voor de eerste 3 maanden om verantwoorde hulpverlening met impact te waarborgen. Daarnaast krijg je een workshop waarin de belangrijkste onderwerpen worden besproken. Klik de volgende link voor meer informatie: coaching traject

Heb jij een andere studieachtergrond dan hierboven staat beschreven? Dan is het coaching traject optioneel. Wij geven jou de kans om intervisie/supervisie bijeenkomsten te volgen samen met anderen. De groepen worden begeleid door een social worker. Daarnaast krijg je een introductiedag waarin je de andere studenten kunt leren kennen. Tijdens jouw verblijf in het buitenland kun je tegen bepaalde dingen aanlopen. Denk hierbij aan een cultuurshock, de verschillende normen en waarden of verkeerde verwachtingen. Bij de bijeenkomsten staat je denken, je voelen,  je handelen en het reflecteren hierop centraal. De ingebrachte casussen worden inzichtelijk gemaakt en je persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd. Tijdens en na jouw stage zullen we terugblikken en wordt er geëvalueerd. 
- Elke maand komen we langs op je stage/vrijwilligersplek 
- Elke maand wordt er een coaching bijeenkomst gepland 
 
Per maand €50  
 
Minor begeleiding 
Vanuit sommige universiteiten is het niet altijd duidelijk wat een vrije minor inhoudt en wat de mogelijkheden zijn. Dit vinden wij jammer, omdat een vrije minor een hele leerzame ervaring kan zijn die aansluit op jouw ontwikkeling en wensen als individu. 
Het team is gespecialiseerd in vrije minoren. Niet alleen omdat wij zelf een vrije minor in Indonesië hebben gedaan, maar ook omdat wij ervaring hebben in het begeleiden hiervan. Je krijgt een minor voorbeeld en we helpen je bij de opzet van een plan. Je krijgt tips & tricks en in totaal plannen we drie brainstorm/ondersteuning sessies die jouw verder kunnen helpen om jou vrije minor zo goed mogelijk in elkaar te zetten.

Eenmalig €75

Over ons

Wij zijn wij?
Intern Indonesia is ontstaan vanuit de stichting Think Volunteer. Een erkende stichting die al 3 jaar ervaring heeft op het verzorgen van vrijwilligerswerk, stages, minoren & onderzoek binnen het sociale werkveld in Indonesië. 
Door onze ervaring met Think Volunteer was een stap naar Intern Indonesia snel gemaakt. Wij kijken zorgvuldig naar jouw wensen om een perfecte stageplek te vinden. Intern Indonesia verzorgt stages voor iedereen!  

Missie 
Met Intern Indonesia bieden wij uitdagende stageplaatsen in Indonesië aan voor iedereen onder de persoonlijke begeleiding van ons vloeiend Indonesisch-Engels-Nederlands sprekend team. We willen ervoor zorgen dat de studenten een onvergetelijke tijd hebben. Dit doen wij onder andere door het leveren van maatwerk, specialisatie op het gebied van stages in Indonesië, betrokkenheid, het begeleiden op locatie. 

Waarom Intern Indonesia?
Intern Indonesia verzorgt jouw stage in Indonesië. We hebben mogelijkheden op het gebied van stage, onderzoek en een vrije minor voor iedereen!  
Samen kijken we naar wat het beste bij jou past en zorgen we voor een perfecte match. Intern Indonesia is gespecialiseerd in Indonesië en op locatie om jou ter plekke voor te bereiden. Wij hanteren een persoonlijke aanpak. We bieden verschillende pakketten aan, afhankelijk van jouw wensen.  

Intern Indonesia werkt nauw samen met Think Volunteer om impact op sociaal gebied te leveren. Ben jij op zoek naar mogelijkheden op het gebied van sociaal werk, onderwijs, gezondheidszorg of natuur? Neem dan een kijkje op www.thinkvolunteer.com

ONS TEAM

Informatie

Mirthe Kroeze

Co-Founder

Informatie

Zillah-Marie

Co-Founder

Informatie

Ruben Fukur

Projectleider

Informatie

Thicka

Project coördinator Indonesia

Informatie

Intan

Project coördinator Indonesia

Informatie

Sophie

Marketing coördinator

Veelgestelde vragen

Een reis die je leven gaat veranderen brengt veel vragen met zich mee…

Staat je vraag hier niet onder? Stuur ons dan een: berichtje!

Wat betekent corona voor jouw geplande stage?
Wij zijn net zoals jou bezorgd over de situatie rondom de verspreiding van het Corona Virus. Het is een uitzonderlijke situatie die wij niet eerder hebben meegemaakt. Voor de vrijwilligers en studenten die zich al hebben aangemeld of zich graag willen aanmelden snappen we dat alle onduidelijkheid vervelend is en jullie een aantal vragen hebben. We zullen op deze pagina een aantal veelgestelde vragen beantwoorden en de corona situatie in Indonesië blijven updaten.

Huidige situatie Indonesië
Deze link bevat de meest actuele informatie, met betrekking tot reizen naar en van Nederland, van de Nederlandse overheid.
Met ingang van 2 april is het tot nader order voor buitenlanders niet meer toegestaan om Indonesië in te reizen. Het is, behalve voor groepen die hiervan uitgezonderd zijn (zie onder “Ik woon in Indonesië , kan ik nog inreizen”), dus niet meer mogelijk om naar Indonesië af te reizen. Momenteel is deze maatregel nog steeds van kracht.

Veelgestelde Vragen: 
Ik heb mij aangemeld voor September. Kan mijn stage door gaan?
Momenteel is het onmogelijk om naar Indonesië af te reizen en zullen er geen visums worden afgegeven. Dit betekend voor nu dat een stage of vrijwilligerswerk niet door kan gaan. Wat betreft September: hier is simpelweg nog geen antwoord op. We zullen de richtlijnen van zowel de Nederlandse als de Indonesische overheid in de gaten moeten houden en hierop anticiperen. Uiteraard hopen we dat alle stages vanaf september gewoon weer door kunnen gaan, maar we kunnen nu niet anders dan afwachten.

Wat betekent het voor mij als mijn reis niet doorgaat? 
We kunnen jou twee mogelijkheden geven:
1. Wanneer je stage niet door kan gaan kunnen we je een voucher aanbieden. Dit houdt in dat we je een latere /flexibele mogelijkheid aanbieden en je het bedrag dat je aan ons hebt betaald als tegoed (‘waardebon’) houdt.
2. Wanneer je beslist om je reis te annuleren houden we ons aan onze
annuleringsvoorwaarden, te vinden in onze algemene voorwaarden.
Dit betekend dus dat wanneer de student zich op tijd afmeldt, hij of zij het grootste gedeelte van het bedrag teruggestort krijgt, zoals beschreven in de tabel. Wanneer een student of vrijwilliger zich aanmeldt, krijgen wij ook te maken met voorbereidingen en bepaalde kosten die gemaakt moeten worden. 

Ik ben geïnteresseerd in een stage, maar door de huidige corona situatie voorzichtig met het maken van plannen. Kan ik me vrijblijvend aanmelden?
Je bent altijd welkom voor een gesprek en je mag altijd oriënteren. Stel dat we een plek voor je hebben die bij je past, kun je ervoor kiezen om nog even te wachten met de betaling en in meer zekere tijden een keuze te maken en de factuur alsnog te betalen. Wel werkt het bij ons; wie het eerst komt wie het eerst maalt. De betaling van de factuur legt namelijk officieel een stageplek bij 1 van onze projecten vast. Het risico kan dan zijn, dat als er te lang gewacht wordt de gewenste plek vol is.

Als ik geen stage kan doen, kan ik dan ook op een andere manier ondersteunen?
Ga aan de slag bij een van de projecten als vrijwilliger en ondersteun onze partner: Think Volunteer!
Zij staan open voor allerlei initiatieven en ideeën.
* Ambassadeurs: Als ambassadeur van Think Volunteer kun je je op verschillende manieren inzetten. Ben je nieuwsgierig? Bekijk de uitgebreide beschrijving op de website.
* Wil je een Indonesische familie in nood helpen? Door de huidige coronapandemie zijn kwetsbare families hard getroffen. Ook Indonesië is in een lockdown. Voor veel mensen betekent deze lockdown: geen werk = geen inkomen, dus geen eten en drinken.Om deze mensen ook veilig afstand te laten nemen van elkaar, minder risico te laten lopen om ziek te worden en elkaar te besmetten, voorzien zij hen van zeep, desinfectie, maskers, vitaminen, mineralen & voedselpakketten.
Klik hier om jouw donatie te doen
* Word vriend van Think Volunteer om de kwetsbare mensen en dieren in Indonesië te supporten! Als ‘vriend’ ondersteun je hen voor een bepaald bedrag per maand of per jaar, hier ben je geheel vrij in. Dit kan al vanaf 20 euro per jaar! Wil jij graag bijdragen? Klik dan hier!

Waar kan ik terecht met mijn overige vragen?
Je mag ons altijd appen, bellen of mailen en we zullen je dan natuurlijk zoveel mogelijk proberen te helpen en ondersteunen met vragen.
Voor ons is deze situatie ook uitzonderlijk. We vragen om begrip als we niet meteen een antwoord hebben op je vraag of als we je niet meteen kunnen helpen.

Bekijk hieronder de algemene veelgestelde vragen:

Voor ouders

Informatie voor ouders


Wij begrijpen dat het voor u spannend is om uw kind naar de andere kant van de wereld te laten vertrekken en dit vragen oproept. Hieronder is een overzicht te vinden met antwoorden op veel gestelde vragen. Wanneer u meer informatie wil kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord en hopen dat wij uw vragen zo goed mogelijk kunnen beantwoorden.  

Waar verblijft mijn zoon of dochter? 
Wij regelen voor uw zoon of dochter dan kunnen wij een accommodatie regelen, welke voldoet aan westerse standaarden. We hebben verschillende opties, van een studentenhuis met zwembad tot een verblijf in een gastgezin. Wij spelen op de accommodatie wensen van uw zoon of dochter in. 
 
Is mijn zoon of dochter veilig? 
Indonesië is over het algemeen een veilig land. Wij doen er zelf alles aan om ervoor te zorgen dat uw zoon of dochter veilig is tijdens deelname aan het project. Er is altijd een projectcoördinator ter plaatse en 24/7 beschikbaar in geval van nood.  

Hoe zit het met de Indonesische cultuur/religie? 
Indonesië is een democratisch land met een bevolking dat bestaat uit een Moslimmeerderheid.  Indonesiërs staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Waarschijnlijk zal uw kind zich ontzettend welkom voelen. Wel is het belangrijk om met bepaalde dingen rekening te houden. Zo is het in Indonesië niet gebruikelijk om openbaar genegenheid voor elkaar te tonen en hebben ouderen binnen de Indonesische cultuur veel aanzien. Wanneer er tempels, scholen en overheidsinstanties worden bezocht, dienen de schouders en benen bedekt te zijn. Bij toeristische gebieden accepteert men badkleding wel, maar wanneer uw kind bij een niet toeristisch gebied is kan het zijn dat dit niet altijd gewaardeerd wordt.  
 
Welke verzekeringen heeft mijn zoon of dochter nodig? 
Hij of zij heeft in ieder geval een  aansprakelijkheidsverzekering en een  ziektekostenverzekering nodig, welke ook Indonesië dekt. We vragen aan alle deelnemers een verzekering af te sluiten die repatriëringkosten omvat en goed te kijken welke noodhulp er wel en niet onder de verzekering valt. 

Zijn er ook andere westerse stagiaires of vrijwilligers in Indonesië? 
Ja, over de hele wereld zijn er mensen die studeren, reizen of vrijwilligerswerk doen in Indonesië. Er zijn genoeg uitgaansmogelijkheden en evenementen waar westerse mensen met elkaar in contact kunnen komen. 

Welke vaccinaties heeft mijn zoon of dochter nodig? 
Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Indonesië aangeraden: vaccinatie tegen DTP en vaccinatie tegen hepatitis A. 
 
Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Indonesië inentingen aangeraden tegen buiktyfus,  hepatitis B, rabiës (=hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Indonesië vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Raadpleeg altijd zelf de GGD voor actuele informatie over de vaccinaties.

Hoe kan ik het contact met mijn zoon of dochter onderhouden? 
Net zoals in Nederland is er ook internet aanwezig in Indonesië. Houd er wel rekening mee dat het internet in Indonesië van mindere kwaliteit is dan in Nederland. Bij de meeste restaurants, hotels en woningen is internet aanwezig. Daarnaast zijn er vaak talloze internetcafés in de buurt. Uw kind heeft ook de mogelijkheid om een lokale SIM-kaart aan te schaffen. Wij helpen hier graag bij!  

Wat als mijn zoon of dochter in de problemen komt? 
Er is altijd een projectcoördinator 24/7 bereikbaar. Hoewel ernstige ziektes of ongevallen gelukkig nauwelijks voorkomen, zorgen wij ervoor dat uw kind de juiste noodnummers heeft en de projectcoördinator zo snel mogelijk ter plaatse is in geval van nood. Zorg ervoor dat uw kind altijd het pasje van de ziektekostenverzekering bij zich heeft. In het geval van een ernstige ziekte of een ongeval, kan er contact worden opgenomen met u en uw verzekering.  

Krijgt mijn zoon of dochter een salaris? 
Nee, het is bij wet verboden in Indonesië om een salaris te krijgen voor een stage of voor  vrijwilligerswerk. Wel liggen er mogelijkheden voor subsidies of financiële ondersteuning. In Nederland kan gekeken worden wat hierin mogelijk is. 

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Heb je vragen of is het je nog niet helemaal duidelijk? Stuur ons dan een berichtje via ons: contactformulier.