SUMATRA

Stage

Onderzoek

Vrije minor

Vrijwilligerswerk

Ben jij avontuurlijk en opzoek naar een stage, minor, onderzoek of vrijwilligerswerk in Indonesië? Dan is de kans groot dat het wonderbaarlijke Sumatra de perfecte plek voor jou is!

Het op één na grootste eiland van Indonesië staat bekend om zijn enorme veelzijdigheid. Van parel witte stranden tot aan de tropische jungle. Ondanks dat Sumatra zo mooi is, zijn er relatief weinig toeristen. De ongerepte natuur spreekt voor zich.

Het beklimmen van bergen en vulkanen, snorkelen boven het mooie koraal, de mooiste watervallen bezoeken, het spotten van wildlife tijdens een jungle trekking, kennismaken met de vriendelijkheid van de lokale mensen of overheerlijke unieke gerechten proberen. Het kan allemaal op Sumatra en dat naast je stage, vrije minor, onderzoek of vrijwilligerswerk!

Placeholder Image
Placeholder Image
Placeholder Image
Placeholder Image
Placeholder Image

  AANBOD

  Wij hebben een groot scala aan aanbod. Voor iedere studieachtergrond kun je terecht bij Intern Indonesia! Staat je opleiding hier niet onder, neem dan even contact met ons op, dan helpen wij je graag vrijblijvend bij je oriëntatie.
  Placeholder Image

  Economie, Management en Organisatie

  Placeholder Image

  Kunst en Cultuur


  Placeholder Image

  Media, Informatie en Communicatie


  Placeholder Image

  Sport en Management


  Placeholder Image

  Sociaal werk, Gezondheidszorg & Onderwijs

  Placeholder Image

  Tourisme & Hospitality


  Placeholder Image

  Mijn opleiding staat er niet bij


  Sumatra

  ERVARINGEN

  Mijn naam is Ruben en ik heb 5 maanden stage gelopen in West-Sumatra in een dorpje genaamd Batusangkar. Het is ongeveer 3 uren met de auto vanaf de stad Padang. Ik weet het nog als de dag van gister. Ik werd opgehaald door mijn stagebegeleider en zijn collega's. We reden de stad uit en we reden langzamerhand steeds meer de bergen in met aan beide kanten de ongerepte natuur om me heen. Iets waar ik uren naar kan kijken.

  En toen begon mijn stage voor de stichting die is opgericht door mijn stagebegeleider. Tijdens mijn stage gaf ik les aan kinderen. Ik heb enorm genoten van de leergierigheid, speelsheid en de vriendelijkheid van deze kids. Er valt nog zo veel te leren voor hun, maar ik ben enorm dankbaar dat ik toch een steentje heb bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van de kinderen.

  En dan de cultuur, het eten en de natuur... In 1 woord: wonderbaarlijk! Ik heb mij ontzettend thuis gevoeld daar en smulde iedere dag van de unieke gerechten. En dan te bedenken dat ik veel, maar ook echt veel, heb kunnen reizen naast mijn stage om de mooiste plekken van Sumatra te kunnen bewonderen!

  Deze 5 maanden hebben mijn ogen geopend en ben anders naar de wereld gaan kijken. Een stage die mijn leven heeft veranderd!

  Voor meer ervaringen, klik hier!

  Placeholder Image
  Placeholder Image