Sumatra

Sumatra

Sumatra

Ben jij avontuurlijk en opzoek naar een stage, minor, onderzoek of vrijwilligerswerk in Indonesië? Dan is de kans groot dat het wonderbaarlijke Sumatra de perfecte plek voor jou is!

Het op één na grootste eiland van Indonesië staat bekend om zijn enorme veelzijdigheid. Van parel witte stranden tot aan de tropische jungle. Ondanks dat Sumatra zo mooi is, zijn er relatief weinig toeristen. De ongerepte natuur spreekt voor zich.

Het beklimmen van bergen en vulkanen, snorkelen boven het mooie koraal, de mooiste watervallen bezoeken, het spotten van wildlife tijdens een jungle trekking, kennismaken met de vriendelijkheid van de lokale mensen of overheerlijke unieke gerechten proberen. Het kan allemaal op Sumatra en dat naast je stage, vrije minor, onderzoek of vrijwilligerswerk!

Waar ben jij naar opzoek?

Image

Stage


Intern Indonesia biedt jou een betrouwbare stage op maat aan in Indonesië. Met allerlei opties voor mbo, hbo en universiteit studenten. Kortom: Stage mogelijkheden voor iedereen!  

Bekijk de volgende gebieden:


Sumatra
sumatra

Vrije minor

Een vrije minor is een mooie leerzame ervaring  die aansluit op jouw ontwikkeling en wensen als persoon. Ons team is gespecialiseerd in vrije minoren. Niet alleen omdat wij zelf een vrije minor in Indonesië hebben gedaan, maar ook omdat wij ervaring hebben in het begeleiden hiervan. Intern Indonesia geeft ondersteuning aan studenten die een minor naar eigen inzicht willen invullen.

Wij kijken graag met je mee naar de mogelijkheden om deze vrije minor vorm te geven. Zo kunnen we samen met jou, de onderwijsinstelling en een organisatie een plan maken om een minor te ontwikkelen die goed bij jou past en welke aan de eisen van jouw onderwijsinstelling voldoet. Nieuwsgierig? Neem contact op voor meer informatie!
 
Onderzoek


Je kunt onderzoek doen bij onze projecten of erkende leerbedrijven, Sluit jij aan op de onderzoeksvraag van het bedrijf of heb jij zelf een interessante onderzoeksvraag? Wij zorgen voor een afstudeerplek die aan jouw eisen en die van de opleiding voldoet.

Neem contact op!

sumatra

verantwoord vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk


Verantwoord vrijwilligerswerk in Indonesië?  

Intern Indonesia werkt samen met Think Volunteer. Met Think Volunteer weet je dat je op een verantwoorde manier kennis gaat maken met vrijwilligerswerk. 
Je wordt begeleid door ervaringsdeskundigen en Social Workers. Westerse en Indonesische kennis zijn samengebracht waardoor er aandacht besteed wordt aan de behoeften van de vrijwilligers en de lokale bevolking. Bekijk hier de website!

Ervaring oud student

Mijn naam is Ruben en ik heb 5 maanden stage gelopen in West-Sumatra in een dorpje genaamd Batusangkar. Het is ongeveer 3 uren met de auto vanaf de stad Padang. Ik weet het nog als de dag van gister. Ik werd opgehaald door mijn stagebegeleider en zijn collega's. We reden de stad uit en we reden langzamerhand steeds meer de bergen in met aan beide kanten de ongerepte natuur om me heen. Iets waar ik uren naar kan kijken.

En toen begon mijn stage voor de stichting die is opgericht door mijn stagebegeleider. Tijdens mijn stage gaf ik les aan kinderen. Ik heb enorm genoten van de leergierigheid, speelsheid en de vriendelijkheid van deze kids. Er valt nog zo veel te leren voor hun, maar ik ben enorm dankbaar dat ik toch een steentje heb bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van de kinderen.

En dan de cultuur, het eten en de natuur... In 1 woord: wonderbaarlijk! Ik heb mij ontzettend thuis gevoeld daar en smulde iedere dag van de unieke gerechten. En dan te bedenken dat ik veel, maar ook echt veel, heb kunnen reizen naast mijn stage om de mooiste plekken van Sumatra te kunnen bewonderen!

Deze 5 maanden hebben mijn ogen geopend en ben anders naar de wereld gaan kijken. Een stage die mijn leven heeft veranderd!

sumatra